Griekse bowl met Tzatziki
Ik heb weer een heerlijk Grieks recept voor je klaar staan, dit keer een Griekse bowl met Tzatziki. Een lekkere en snelle maaltijd die past bij iedere dag. Deze Griekse bowl zet je binnen een half uurtje op tafel. En dat is toch wat je wil na een drukke werkdag. Tenminste, ik wel! Ik ben dol op bowlfood. Het is voor mij het ultieme comfortfood en nog fijner, je kunt het gewoon lekker op de bank opeten. Soms heb ik daar gewoon zin in en dan is niets fijner dan een kom vol lekkers. Vind je ook niet?
Wat gaat er allemaal in de Griekse bowl?
Maar wat zit er allemaal voor lekkers in deze Griekse bowl? Dat ga ik je vertellen. Als basis gebruik ik bulgur. Ik rooster wat kikkererwten krokant in de oven en die gaan er ook bij. Natuurlijk mag een stokje souvlaki niet ontbreken en ik maak de Griekse bowl af met lekkere, verse kruiden, tomaatjes, komkommer en tzatziki. Wij maken de tzatziki vaak zelf, maar je kunt ook kant-en-klare gebruiken (die van Dodoni is het lekkerst). Toch handig om een bakje in de koelkast te hebben staan. Zo heb je altijd wat lekkere tzatziki bij de hand. En zo maak je in een handomdraai dit lekkere, Griekse recept.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 4 st kipfilet
- 250 gr bulgur
- 200 gr kikkererwten (uit blik)
- 200 gr cherrytomaten
- 0,5 komkommer
- 1 rode ui
- 200 gr tzatziki
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen
- Handje verse dille
- 2 + 1 tl oregano
- 2 tl paprikapoeder
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Spoel de kikkererwten af onder de kraan, dep ze droog en leg ze op een bakplaatje. Breng op smaak met peper, zout, 1 tl oregano en het paprikapoeder. Voeg een scheutje olijfolie toe en meng door elkaar. Rooster de kikkererwten in 20 minuten krokant in een voorverwarmde oven op 200 graden (hetelucht).
Snijd de kipfilets in blokjes van 3 x 3 cm. Voeg een scheutje olijfolie, het sap van een halve citroen, 2 teentjes gehakte knoflook, 2 tl oregano en peper en zout toe. Meng door elkaar. Hoe langer de kip marineert, des te lekkerder het wordt. Rijg op stokjes en grill de kip aan weerszijden goudbruin.
Bereid de bulgur zoals op de verpakking vermeld staat. Breng deze vervolgens op smaak met het sap van een halve citroen, een klein scheutje olijfolie en peper en zout.
Halveer de cherrytomaten, snijd de rode ui in ringen en de komkommer in plakjes.
Verdeel de bulgur over 4 kommen. Leg in iedere kom een of twee kipspiesjes, wat tomaat, komkommer en rode ui. Verdeel de geroosterde kikkererwten over de kommen.
Garneer iedere Griekse bowl met een flinke lepel tzatziki en wat verse dille.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in