Menu
Griekse-bowl-met-tzatziki-2-2.jpg

Griekse bowl met Tzatziki

Ik heb weer een heerlijk Grieks recept voor je klaar staan, dit keer een Griekse bowl met Tzatziki. Een lekkere en snelle maaltijd die past bij iedere dag. Deze Griekse bowl zet je binnen een half uurtje op tafel. En dat is toch wat je wil na een drukke werkdag. Tenminste, ik wel! Ik ben dol op bowlfood. Het is voor mij het ultieme comfortfood en nog fijner, je kunt het gewoon lekker op de bank opeten. Soms heb ik daar gewoon zin in en dan is niets fijner dan een kom vol lekkers. Vind je ook niet?

Wat gaat er allemaal in de Griekse bowl?

Maar wat zit er allemaal voor lekkers in deze Griekse bowl? Dat ga ik je vertellen. Als basis gebruik ik bulgur. Ik rooster wat kikkererwten krokant in de oven en die gaan er ook bij. Natuurlijk mag een stokje souvlaki niet ontbreken en ik maak de Griekse bowl af met lekkere, verse kruiden, tomaatjes, komkommer en Tzatziki van Dodoni. Dit is de lekkerste kant-en-klare Tzatziki die er bestaat. Ik maak het heel vaak zelf, maar het is toch handig om een bakje in de koelkast te hebben staan. Zo heb je altijd wat lekkere Tzatziki bij de hand. En dat het lekker is, dat kun jij binnenkort zelf ervaren. Want ik heb je hulp nodig, lees snel verder voor alle info ūüôā

Word topmember en proef mee! (actie gesloten)

Wij zoeken jou! Lijkt het jou ook leuk om eens in de huid van een foodblogger te kruipen? Dat kan! Je kunt je nu aanmelden voor de Topmember actie van Dodoni & Uit Pauline’s Keuken. Je mag net als ons de heerlijke Griekse producten van Dodoni uitproberen en proeven.

Als je geselecteerd wordt als topmember krijg je een pakket van Dodoni thuisgestuurd. Zo leuk! Vervolgens ga je als topmember aan de slag met drie leuke opdrachtjes op social media. De winnaar wint een leuke prijs. En eeuwige roem!

Deze opdrachten zullen gemaakt moeten worden in de periode van 9 nov. ‚Äď 20 nov. 2020. Zorg er dus voor dat je tijd hebt in deze periode om met de opdrachten aan de slag te gaan.

Wat moet je doen?

  • Vul dit formulier in¬†volledig in;
  • Let er op dat je in het aanmeldformulier het Instagram account vermeldt waarop je de opdrachten uiteindelijk zult delen;
  • Ga akkoord met de voorwaarden.

Er worden uiteindelijk 25 topmembers geselecteerd die met de producten van Dodoni aan de slag mogen gaan. Je kunt je aanmelden t/m 1 november 2020. De 25 geselecteerden krijgen een persoonlijk mailtje van ons. De winnaar van deze Topmember actie krijgt ook nog een leuke prijs en we delen jouw foto op onze blog.

Helaas kan niet iedereen meedoen, maar hou de site en onze social kanalen in de gaten, want later dit jaar zullen er nog meer leuke acties volgen. Als member heb je altijd toegang tot deze acties.

Doe je mee?

Doe je mee? Vul dan nu dit formulier in. Heel veel succes en wie weet mag jij binnenkort aan de slag met de producten van Dodoni! Als je het formulier ingevuld hebt krijg je een mailtje waarin je, je aanmelding moet bevestigen. Heb je het mailtje niet ontvangen? Check even je spam box.

4 pers.

Ingredi√ęnten voor 4 pers.

  • 4 st kipfilet
  • 250 gr bulgur
  • 200 gr kikkererwten (uit blik)
  • 200 gr cherrytomaten
  • 0,5 komkommer
  • 1 rode ui
  • 200 gr Dodoni Tzatziki
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • Handje verse dille
  • 2 + 1 tl oregano
  • 2 tl paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Spoel de kikkererwten af onder de kraan, dep ze droog en leg ze op een bakplaatje. Breng op smaak met peper, zout, 1 tl oregano en het paprikapoeder. Voeg een scheutje olijfolie toe en meng door elkaar. Rooster de kikkererwten in 20 minuten krokant in een voorverwarmde oven op 200 graden (hetelucht).

  2. Snijd de kipfilets in blokjes van 3 x 3 cm. Voeg een scheutje olijfolie, het sap van een halve citroen, 2 teentjes gehakte knoflook, 2 tl oregano en peper en zout toe. Meng door elkaar. Hoe langer de kip marineert, des te lekkerder het wordt. Rijg op stokjes en grill de kip aan weerszijden goudbruin.

  3. Bereid de bulgur zoals op de verpakking vermeld staat. Breng deze vervolgens op smaak met het sap van een halve citroen, een klein scheutje olijfolie en peper en zout.

  4. Halveer de cherrytomaten, snijd de rode ui in ringen en de komkommer in plakjes.

  5. Verdeel de bulgur over 4 kommen. Leg in iedere kom een of twee kipspiesjes, wat tomaat, komkommer en rode ui. Verdeel de geroosterde kikkererwten over de kommen.

  6. Garneer iedere Griekse bowl met een flinke lepel Tzatziki en wat verse dille.

Dit bericht is in samenwerking met Dodoni. Lees hier mijn disclaimer.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline‚Äôs keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan