Griekse bowl met Tzatziki

Griekse bowl met Tzatziki

Ik heb weer een heerlijk Grieks recept voor je klaar staan, dit keer een Griekse bowl met Tzatziki. Een lekkere en snelle maaltijd die past bij iedere dag. Deze Griekse bowl zet je binnen een half uurtje op tafel. En dat is toch wat je wil na een drukke werkdag. Tenminste, ik wel! Ik ben dol op bowlfood. Het is voor mij het ultieme comfortfood en nog fijner, je kunt het gewoon lekker op de bank opeten. Soms heb ik daar gewoon zin in en dan is niets fijner dan een kom vol lekkers. Vind je ook niet?

Wat gaat er allemaal in de Griekse bowl?

Maar wat zit er allemaal voor lekkers in deze Griekse bowl? Dat ga ik je vertellen. Als basis gebruik ik bulgur. Ik rooster wat kikkererwten krokant in de oven en die gaan er ook bij. Natuurlijk mag een stokje souvlaki niet ontbreken en ik maak de Griekse bowl af met lekkere, verse kruiden, tomaatjes, komkommer en Tzatziki van Dodoni. Dit is de lekkerste kant-en-klare Tzatziki die er bestaat. Ik maak het heel vaak zelf, maar het is toch handig om een bakje in de koelkast te hebben staan. Zo heb je altijd wat lekkere Tzatziki bij de hand. En dat het lekker is, dat kun jij binnenkort zelf ervaren. Want ik heb je hulp nodig, lees snel verder voor alle info 🙂

Griekse bowl met Tzatziki

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 4 st kipfilet
  • 250 gr bulgur
  • 200 gr kikkererwten (uit blik)
  • 200 gr cherrytomaten
  • 0,5 komkommer
  • 1 rode ui
  • 200 gr Dodoni Tzatziki
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • Handje verse dille
  • 2 + 1 tl oregano
  • 2 tl paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Spoel de kikkererwten af onder de kraan, dep ze droog en leg ze op een bakplaatje. Breng op smaak met peper, zout, 1 tl oregano en het paprikapoeder. Voeg een scheutje olijfolie toe en meng door elkaar. Rooster de kikkererwten in 20 minuten krokant in een voorverwarmde oven op 200 graden (hetelucht).

  2. Snijd de kipfilets in blokjes van 3 x 3 cm. Voeg een scheutje olijfolie, het sap van een halve citroen, 2 teentjes gehakte knoflook, 2 tl oregano en peper en zout toe. Meng door elkaar. Hoe langer de kip marineert, des te lekkerder het wordt. Rijg op stokjes en grill de kip aan weerszijden goudbruin.

  3. Bereid de bulgur zoals op de verpakking vermeld staat. Breng deze vervolgens op smaak met het sap van een halve citroen, een klein scheutje olijfolie en peper en zout.

  4. Halveer de cherrytomaten, snijd de rode ui in ringen en de komkommer in plakjes.

  5. Verdeel de bulgur over 4 kommen. Leg in iedere kom een of twee kipspiesjes, wat tomaat, komkommer en rode ui. Verdeel de geroosterde kikkererwten over de kommen.

  6. Garneer iedere Griekse bowl met een flinke lepel Tzatziki en wat verse dille.

Griekse bowl met Tzatziki
Griekse bowl met Tzatziki
Griekse bowl met Tzatziki

Dit bericht is in samenwerking met Dodoni. Lees hier mijn disclaimer.

Tags

Familie recepten Snelle recepten Kip Tomaat Griekse recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in