pittige tosti

Pittige tosti met gehakt (vlamtosti)

In het begin van mijn zwangerschap heb ik heel veel tosti’s gegeten. Yes het was weer zover. Ook bij Merlijn was dit zo’n beetje het enige waar ik zin in had. Gewoon een klassieke tosti met ham en kaas en ketchup ernaast. Nu de ergste misselijkheid weer voorbij is, is mijn eet repertoire ook weer wat uitgebreid. Het is niet zo als het was, maar ik eet wel weer meer dingen dan in het begin. Er zit warempel variatie in mijn tosti’s. Tijdens een kookdag maakte ik deze vlamtosti met pittig gehakt. Heel lekker! Vooral Annika vindt dit heerlijk. Ik ben zelf nogal voorzichtig met pittig eten (kan niet zoveel hebben), maar Annika houdt er wel van. Maar je kan hem dus zo pittig maken als je zelf wilt. Ook handig voor Sinterklaasavond, als iedereen toch al vol zit van de pepernoten en je niet zo’n grote trek hebt.

Panini in de grill

Je kan natuurlijk gewoon brood gebruiken, maar ik heb gekozen voor panini’s. Die panini’s doen mij denken aan de tijd dat ik nog op kantoor werkte bij het UMCG in Groningen. In het bedrijfsrestaurant at ik heel vaak een panini met tonijn en kaas. Zo lekker! Maar zelf thuis maken kan dus ook. Ik heb zelf een elektrische grill, zo eentje die je dubbel kunt klappen. Dat is echt ideaal, want je kan hier dus hele lekkere tosti’s mee maken. Maar je kan hem ook gebruiken om burgers of kip te grillen, of courgette en aubergine en je kan er ook op gourmetten. Wij gebruiken hem best wel vaak. Wel voornamelijk voor tosti’s. Deze vlamtosti ga ik in ieder geval nog vaker maken. Kijk hier voor nog meer lekkere tosti recepten.

pittige tosti
vlamtosti
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 2 pittige tosti's

  • 2 panini's
  • 150 gr gehakt
  • 1 sjalotje
  • 1 tl sambal ((of meer naar wens))
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 plakken kaas
  • Zout
  • Olijfolie

Lekker erbij

  • Chilisaus

Zo maak je het

  1. Pel en snipper het sjalotje. Fruit deze aan in iets olijfolie.

  2. Voeg de tomatenpuree en de sambal toe en bak dit mee. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rondom aan. Breng het gehakt verder op smaak met wat zout.

  3. Verdeel het gehakt over de panini’s en beleg ze met kaas.

  4. Leg de pittige tosti tussen je grill of tosti-ijzer en grill totdat het broodje goudbruin zijn. Serveer de vlamtosti met chilisaus.

tosti met pittig gehakt
tosti met pittig gehakt

Wat vind jij van dit recept?

3.2 (36 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Tosti Brood en deeg Gehakt Hollandse recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in