3 x vegetarisch gourmetten

3 x vegetarisch gourmetten

Vegetarisch gourmetten is zo leuk! Het voordeel van een vega gourmet is dat het niet zo zwaar op de maag ligt. Komt ook omdat je minder sauzen erbij gebruikt denk ik. De aubergine rolletjes zijn lekker licht en zo gemaakt, ik heb ze heel simpel gevuld met mozzarella en pesto. Klassieke combi, maar werkt altijd. De Spaanse tortilla is iets meer vullend, maar zo leuk om in een pannetje te maken. En het falafelpannetje is gewoon lekker makkelijk en heeft toch iets speciaals omdat ik ook halloumi toevoeg. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Bekijk ook eens onze gourmet recepten met vis. 

Het voordeel van een vega gourmet vind ik dat het niet zo zwaar op de maag ligt.

Pauline

Spaanse tortilla

3 x vegetarisch gourmetten

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr voorgekookte aardappelschijfjes
2 eieren
150 ml room
1 teentje knoflook
30 gr geraapte oude kaas
Klein handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Klop de eieren en de room door elkaar. Voeg een gehakt teentje knoflook, wat gehakte peterselie en de oude kaas toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

Bak de aardappelschijfjes eerst een beetje aan in je pannetje in wat olijfolie.

Voeg het eimengsel toe en bak de tortilla aan weerszijden goudbruin.

Aubergine rolletjes met mozzarella

3 x vegetarisch gourmetten

Ingrediënten voor 4 personen
1 aubergine
2 bollen mozzarella
100 gr pesto
Handje verse basilicum
Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Snijd de aubergine met een mandoline (of scherp mes) in hele dunne plakken. Leg ze op een snijplank en bestrooi ze met iets zout. Laat even staan. Op deze manier wordt de aubergine wat zachter en kan je ze gemakkelijk oprollen.

Dep het meeste zout eraf met een keukenpapiertje. Snijd de mozzarella in repen.

Leg op ieder plakje aubergine een lepeltje pesto, een reepje mozzarella en een blaadje verse basilicum. Rol de aubergine op en maak ze eventueel vast met een prikkertje.

Bak de auberginerolletjes rondom aan in iets olijfolie.

Falafelpannetje met halloumi

3 x vegetarisch gourmetten

Ingrediënten voor 4 personen
230 gr falafel
1 rode paprika
0,5 rode ui
100 gr halloumi
Olijfolie

Erbij
Pitabrood
Knoflooksaus

Zo maak je het
Snijd de rode ui in halve ringen en de paprika in repen.

Snij de halloumi in blokjes. Voeg alle ingrediënten bij elkaar.

Bak dit af in een pannetje in wat olijfolie.

Serveer het falafelpannetje met knoflooksaus en pitabrood.

3 x vegetarisch gourmetten
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (6 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Gourmet Makkelijke recepten Snelle recepten Aardappel Ei Hollandse recepten Midden Oosterse recepten Spaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Slanke recepten Kerst Oud en nieuw Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in