Spaanse omelet
Deze Spaanse omelet met chorizo en geroosterde paprika is een perfect gerecht om te maken wanneer je niet zoveel tijd hebt. Deze omelet (of eigenlijk is het meer een fritatta) is ook koud lekker. Daarmee is het een heel fijn recept voor wanneer niet iedereen tegelijkertijd aan tafel zit. De frittata is lekker pittig van smaak door de chorizo. De geroosterde paprika’s geven iets zoets aan het gerecht en de gerookte paprika poeder een heel fijn gerookt smaakje. Je kunt overigens ook gewone paprika poeder gebruiken. Maar dat is wel heel anders qua smaak. Wanneer je eenmaal een keer een lekkere gerookte paprika poeder hebt ontdekt en gebruikt, dan snap je wat ik bedoel! Het ligt er natuurlijk aan wat je vaak kookt en eet. Maar vind je de Spaanse, Mexicaanse of Portugese keuken lekker dan kun je gerust wat van die gerookte paprika poeder kopen!
Lekker met..
Om van deze frittata een volledige maaltijd te maken serveer ik er altijd brood bij. Je kunt er ook een hele snelle salade bij maken. Ik ben zelf gek op de volgende dressing. Hak een sjalotje fijn, doe in een kommetje, voeg een beetje mosterd en witte wijnazijn toe en hak bieslook fijn. Allemaal door elkaar mengen. Echt elke sla knapt er van op.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 6 eieren
- 300 gr spinazie
- 1 pot geroosterde paprika's (van 295 gr)
- 125 gr chorizo worst
- 1 tl gerookte paprika poeder
- 2 uien
- 4 takjes basilicum
- 4 takjes bladpeterselie
- 1 el olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Lekker met
- Brood en een groene salade
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de chorizo en geroosterde paprika’s in stukjes. Hak de helft van de verse kruiden grof.
Hak de uien fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan die in de oven kan. Bak voor 3 minuten op laag vuur. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Bak de chorizo en geroosterde paprika voor ongeveer 2 minuten mee. Voeg het gerookte paprika poeder toe.
Klop de eieren met wat zout en peper los. Giet in de pan. Schep snel door elkaar. Zet het vuur laag en laat de eieren stollen. Wanner de onderkant gestold is, zet je de pan in de oven (op 200 graden) zodat ook de bovenkant mooi gaar kan worden. Voor ca 4 minuten.
Hak de rest van de kruiden ook grof. Snijd de frittata in stukken en garneer met de kruiden. Serveer de Spaanse omelet lekker met brood en een groene salade.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in