Toast met haring

Haring op toast met waterkers spread

Haring op toast. Je kunt mij hier dus voor wakker maken. Inderdaad beetje vreemd want de meeste mensen moeten niet aan haring denken om 6 of 7 uur ’s ochtends maar het is voor mij geen enkel probleem. Nou kun je mij ook een noedelsoep, gebakken paddestoelen of pasta bolognese om 6 uur ’s ochtends uitserveren maar dat terzijde. Toch heb ik het maar een lunchrecept genoemd. Omdat ik gewoon denk dat de meeste mensen niet op haring in de ochtend zitten te wachten. Ik wil er nog wel bij zeggen dat je haring hebt en haring. Supermarkt haring is al lekker maar wanneer je een harinkje op de markt of bij een fijne visboer weet te bemachtigen snap je direct wat ik bedoel (lekker zacht om te kauwen en van smaak, geen gedoe met toch iets van graatjes en de geur is ook een stuk beter). Wie weet denk jij dan ook wel doe mij dat maar als ontbijt!

Super gemakkelijk!

Verder is het echt een heel gemakkelijk receptje. Wat trouwens ook heel leuk is als borrelhapje. Ik zie er zo een glaasje witte wijn bij, of iets met bubbeltjes! Maak in dat geval de toast wat kleiner, zodat je het in een keer in je mond kunt stoppen. Met de haring zelf doe je niet zo veel. Gewoon puur is hij al heel lekker. In grote stukken snijden en klaar. Als variatie op het uitje, snijd je bij dit recept de ui in ringen en legt hem daarna in wat rode wijnazijn of appelazijn nog lekkerder! Daarvan wordt hij heel mild en zoet zurig. Vooral een lekkere stroperige appelazijn is fantastisch. Op de toast smeer je een mengsel van crème fraîche, waterkers en lekker zoutige kappertjes. lekker snel in het hakmolentje van je staafmixer gemaakt. Om de toast mooi te versieren kun je bovenop de haring nog wat extra waterkers leggen. Het oog wil natuurlijk ook wat (zeker wanneer je er een borrelhapje van maakt).

Toast met haring
Toast met haring
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 verse haring filets
  • 8 sneetjes brood (dik gesneden plakken)
  • 75 gr waterkers
  • 1 rode ui
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 tl geraspte mierikswortel (uit een potje)
  • 1 el appelazijn of rode wijnazijn
  • 4 tl kappertjes
  • Peper en zout naar smaak

Zo maak je het

  1. Dit recept is genoeg voor 2 sneetjes brood per persoon. Wanneer je er kleinere toastjes van maakt is deze hoeveelheid genoeg voor ongeveer 10-12 toastjes.

  2. Snijd de rode ui in dunne plakjes. Overgiet met de rode wijnazijn of appelazijn en wat zout. Meng door elkaar en laat 5 minuten staan. 

  3. Snijd dikke plakken van het brood. Rooster ze in een broodrooster tot dat ze mooi goudbruin zijn. 

  4. Snijd de haring in grove stukken. 

  5. Doe 3/4 van de waterkers samen met 2 theelepels kappertjes, de geraspte mierikswortel en crème fraîche in het hakmolentje van de staafmixer en hak tot dat er een gladde crème ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. 

  6. Besmeer het brood met het crème fraîche mengsel. Leg de stukjes haring er op. Garneer met de achtergehouden waterkers. Giet de rode ui af en leg bovenop de broodjes haring. Garneer met extra kappertjes. 

Toast met haring
Toast met haring

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Camping Makkelijke recepten Snelle recepten Hollandse recepten Vis recepten Lente recepten Zomer recepten Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in