Haring op toast met waterkers spread
Haring op toast. Je kunt mij hier dus voor wakker maken. Inderdaad beetje vreemd want de meeste mensen moeten niet aan haring denken om 6 of 7 uur ’s ochtends maar het is voor mij geen enkel probleem. Nou kun je mij ook een noedelsoep, gebakken paddestoelen of pasta bolognese om 6 uur ’s ochtends uitserveren maar dat terzijde. Toch heb ik het maar een lunchrecept genoemd. Omdat ik gewoon denk dat de meeste mensen niet op haring in de ochtend zitten te wachten. Ik wil er nog wel bij zeggen dat je haring hebt en haring. Supermarkt haring is al lekker maar wanneer je een harinkje op de markt of bij een fijne visboer weet te bemachtigen snap je direct wat ik bedoel (lekker zacht om te kauwen en van smaak, geen gedoe met toch iets van graatjes en de geur is ook een stuk beter). Wie weet denk jij dan ook wel doe mij dat maar als ontbijt!
Super gemakkelijk!
Verder is het echt een heel gemakkelijk receptje. Wat trouwens ook heel leuk is als borrelhapje. Ik zie er zo een glaasje witte wijn bij, of iets met bubbeltjes! Maak in dat geval de toast wat kleiner, zodat je het in een keer in je mond kunt stoppen. Met de haring zelf doe je niet zo veel. Gewoon puur is hij al heel lekker. In grote stukken snijden en klaar. Als variatie op het uitje, snijd je bij dit recept de ui in ringen en legt hem daarna in wat rode wijnazijn of appelazijn nog lekkerder! Daarvan wordt hij heel mild en zoet zurig. Vooral een lekkere stroperige appelazijn is fantastisch. Op de toast smeer je een mengsel van crème fraîche, waterkers en lekker zoutige kappertjes. lekker snel in het hakmolentje van je staafmixer gemaakt. Om de toast mooi te versieren kun je bovenop de haring nog wat extra waterkers leggen. Het oog wil natuurlijk ook wat (zeker wanneer je er een borrelhapje van maakt).
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 verse haring filets
- 8 sneetjes brood (dik gesneden plakken)
- 75 gr waterkers
- 1 rode ui
- 125 ml crème fraîche
- 1 tl geraspte mierikswortel (uit een potje)
- 1 el appelazijn of rode wijnazijn
- 4 tl kappertjes
- Peper en zout naar smaak
Zo maak je het
Dit recept is genoeg voor 2 sneetjes brood per persoon. Wanneer je er kleinere toastjes van maakt is deze hoeveelheid genoeg voor ongeveer 10-12 toastjes.
Snijd de rode ui in dunne plakjes. Overgiet met de rode wijnazijn of appelazijn en wat zout. Meng door elkaar en laat 5 minuten staan.
Snijd dikke plakken van het brood. Rooster ze in een broodrooster tot dat ze mooi goudbruin zijn.
Snijd de haring in grove stukken.
Doe 3/4 van de waterkers samen met 2 theelepels kappertjes, de geraspte mierikswortel en crème fraîche in het hakmolentje van de staafmixer en hak tot dat er een gladde crème ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Besmeer het brood met het crème fraîche mengsel. Leg de stukjes haring er op. Garneer met de achtergehouden waterkers. Giet de rode ui af en leg bovenop de broodjes haring. Garneer met extra kappertjes.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.