frittata met chorizo

Spaanse omelet

Deze Spaanse omelet met chorizo en geroosterde paprika is een perfect gerecht om te maken wanneer je niet zoveel tijd hebt. Deze omelet (of eigenlijk is het meer een fritatta) is ook koud lekker. Daarmee is het een heel fijn recept voor wanneer niet iedereen tegelijkertijd aan tafel zit. De frittata is lekker pittig van smaak door de chorizo. De geroosterde paprika’s geven iets zoets aan het gerecht en de gerookte paprika poeder een heel fijn gerookt smaakje. Je kunt overigens ook gewone paprika poeder gebruiken. Maar dat is wel heel anders qua smaak. Wanneer je eenmaal een keer een lekkere gerookte paprika poeder hebt ontdekt en gebruikt, dan snap je wat ik bedoel! Het ligt er natuurlijk aan wat je vaak kookt en eet. Maar vind je de Spaanse, Mexicaanse of Portugese keuken lekker dan kun je gerust wat van die gerookte paprika poeder kopen!

Lekker met..

Om van deze frittata een volledige maaltijd te maken serveer ik er altijd brood bij. Je kunt er ook een hele snelle salade bij maken. Ik ben zelf gek op de volgende dressing. Hak een sjalotje fijn, doe in een kommetje, voeg een beetje mosterd en witte wijnazijn toe en hak bieslook fijn. Allemaal door elkaar mengen. Echt elke sla knapt er van op. 

frittata met chorizo
Spaanse omelet
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 eieren
  • 300 gr spinazie
  • 1 pot geroosterde paprika's (van 295 gr)
  • 125 gr chorizo worst
  • 1 tl gerookte paprika poeder
  • 2 uien
  • 4 takjes basilicum
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Lekker met

  • Brood en een groene salade

Zo maak je het

  1. Snijd de chorizo en geroosterde paprika’s in stukjes. Hak de helft van de verse kruiden grof. 

  2. Hak de uien fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan die in de oven kan. Bak voor 3 minuten op laag vuur. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Bak de chorizo en geroosterde paprika voor ongeveer 2 minuten mee. Voeg het gerookte paprika poeder toe.

  3. Klop de eieren met wat zout en peper los. Giet in de pan. Schep snel door elkaar. Zet het vuur laag en laat de eieren stollen. Wanner de onderkant gestold is, zet je de pan in de oven (op 200 graden)  zodat ook de bovenkant mooi gaar kan worden. Voor ca 4 minuten. 

  4. Hak de rest van de kruiden ook grof. Snijd de frittata in stukken en garneer met de kruiden. Serveer de Spaanse omelet lekker met brood en een groene salade. 

     

frittata met chorizo
frittata met chorizo

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Camping Eenpansgerechten Familie recepten High tea Makkelijke recepten Omelet recepten Snelle recepten Ei Spinazie Spaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Suikervrij Pasen Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in