fbpx
Menu

Frittata met chorizo, geroosterde paprika en verse kruiden

Een frittata met chorizo is een perfect gerecht om te maken wanneer je niet zoveel tijd hebt. De frittata is ook koud lekker. Daarmee is het een heel fijn recept voor wanneer niet iedereen tegelijkertijd aan tafel zit. Je kunt ook heel goed alles al snijden, het mengsel over 2 kleinere pannen verdelen en dan in 1 pan een frittata bakken met de helft van de eieren. En op een later moment de andere frittata bakken.

Gerookt paprika poeder

De frittata is lekker pittig van smaak door de chorizo. De geroosterde paprika’s geven iets zoets aan het gerecht en de gerookte paprika poeder een heel fijn gerookt smaakje. Je kunt overigens ook gewone paprika poeder gebruiken. Maar dat is wel heel anders qua smaak. Wanneer je eenmaal een keer een lekkere gerookte paprika poeder hebt ontdekt en gebruikt, dan snap je wat ik bedoel! Het ligt er natuurlijk aan wat je vaak kookt en eet. Maar vind je de Spaanse, Mexicaanse of Portugese keuken lekker dan kun je gerust wat van die gerookte paprika poeder kopen!

Lekker met..

Om van deze frittata een volledige maaltijd te maken serveer ik er altijd brood bij. Je kunt er ook een hele snelle salade bij maken. Ik ben zelf gek op de volgende dressing. Hak een sjalotje fijn, doe in een kommetje, voeg een beetje mosterd en witte wijnazijn toe en hak bieslook fijn. Allemaal door elkaar mengen. Echt elke sla knapt er van op. 

4 personen

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 125 gr chorizo worst
  • 1 pot geroosterde paprika's (van 295 gr)
  • 1 tl gerookte paprika poeder
  • 2 uien
  • 4 takjes basilicum
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 300 gr spinazie
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Lekker met

  • Brood en een groene salade

Zo maak je het

  1. Snijd de chorizo en geroosterde paprika’s in stukjes. Hak de helft van de verse kruiden grof. 

  2. Hak de uien fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan die in de oven kan. Bak voor 3 minuten op laag vuur. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Bak de chorizo en geroosterde paprika voor ongeveer 2 minuten mee. Voeg het gerookte paprika poeder toe.

  3. Klop de eieren met wat zout en peper los. Giet in de pan. Schep snel door elkaar. Zet het vuur laag en laat de eieren stollen. Wanner de onderkant gestold is, zet je de pan in de oven (op 200 graden)  zodat ook de bovenkant mooi gaar kan worden. Voor ca 4 minuten. 

  4. Hak de rest van de kruiden ook grof. Snijd de frittata in stukken en garneer met de kruiden. Lekker met brood en een groene salade. 

     

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

3 reacties

  • Sanne
    13 augustus 2019 om 19:30

    Heerlijk recept!

    Beantwoorden
  • HannaH
    25 juni 2019 om 10:17

    Lijkt me heerlijk! Om het wat voedzamer te maken doe ik er zelf vaak een handje gekookte pasta door of schijfjes gekookte aardappel. Dan eet ik er geen brood bij. Op welke temperatuur moet de oven? 180 of 200 graden?

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 juni 2019 om 13:53

    200 graden is prima

    Beantwoorden

Reactie plaatsen