kikkererwten pannenkoek

Kikkererwten pannenkoek met linzen en gehakt

Snel en lekker dat is dit recept. Het recept bestaat eigenlijk uit twee delen. Het bakken van de kikkererwten pannenkoeken is een deel en dat van het maken van de vulling. Klinkt als veel werk, is het niet. Want de vulling heb je echt in een handomdraai gemaakt, je hoeft er niet eens iets voor te snijden. Wanneer je echt geen tijd hebt kun je natuurlijk ook een tortilla kopen. Maar ja er moet wel iets te koken overblijven denk ik dan! En zo veel werk is het nou ook weer niet om een kikkererwten pannenkoek te bakken.

Kikkererwten pannekoeken

Om het beslag te maken zeef je het kikkererwtenmeel (wat je gewoon zo bij de supermarkt koopt). Je overgiet het met melk mengt alles door elkaar en laat 15 minuten staan. Ondertussen kun je mooi de vulling maken. De kikkererwten pannenkoeken hebben een lekkere hartige smaak en natuurlijk iets weg van kikkererwten. Maar zoals wel vaker met meel gemaakt van een ingrediënt, smaakt het niet heel sterk naar kikkererwten, maar net genoeg om de pannenkoek specialer te maken dan een gewone pannenkoek. De frisse kruiden en yoghurt maken de kikkererwten pannenkoek helemaal af. 

Maak de pannenkoekjes niet te groot, dan laten ze zich lastig omkeren. Dit recept is voor ongeveer 8 pannenkoekjes van ongeveer 15 centimeter doorsnede.

kikkererwten pannenkoek
kikkererwten pannenkoek
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr kikkererwtenmeel
  • 350 ml melk
  • 310 gr linzen (blik)
  • 300 gr rundergehakt
  • 20 gr boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout

Topping

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 4 bosui
  • 6 takjes koriander (verse)
  • 6 takjes munt (verse)

Zo maak je het

  1. Zeef het meel boven een kom. Meng met 1 tl zout en peper. Overgiet met de melk en laat 10 minuten staan. 

  2. Snijd de ui en knoflook fijn. Doe olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak tot dat het gehakt bruin is, voeg de linzen toe en roer door totdat de linzen warm zijn.

  3. Doe boter en olijfolie in een koekenpan. Giet 2-2,5 opscheplepels beslag in de pan. Laat uitlopen tot een pannekoekje van ongeveer 15cm doorsnede en bak de aan beide kanten in 3 minuten goudbruin.

  4. Hak de kruiden grof en de bosuitjes in dunne ringetjes. Leg per persoon 2 pannenkoekjes op een bord. Verdeel over elke pannenkoek wat van het gehaktmengsel, een flinke eetlepel Griekse yoghurt. De gehakte verse kruiden en wat ringetjes bosui. 

kikkererwten pannenkoek
kikkererwten pannenkoek

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (19 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Pannenkoeken Snelle recepten Gehakt Linzen Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in