kikkererwten

Groenteschotel met wortel

Zin in een lekkere groenteschotel? Wat dacht je van dit romige recept voor geroosterde pastinaak en wortels uit de oven met roomsaus. Erop gaat een crumble van hazelnoten en kikkererwten. Superleuk, feestelijk en vooral lekker. Dit bijgerecht is trouwens heel goed voor te bereiden. De wortels en pastinaken kun je van te voren roosteren. De bechamelsaus (wat gewoon geraspte kaas is gemengd met crème fraîche) kun je alvast mengen en de crumble wordt er alleen maar beter op wanneer je ze invriest en dan direct als bevroren kruimels in de oven zet. Als bijgerecht is dit voor 4 personen en als hoofdgerecht is het genoeg voor 2 personen. Je kunt alles gewoon verdubbelen wanneer je thuis met meer bent en serveer er bijvoorbeeld een lekker vegetarisch worstje bij. Kijk hier voor nog meer lekkere groenterecepten.

kikkererwten
groenteschotel

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 2 - 4 personen

  • 500 gr pastinaak
  • 500 gr bospeen
  • 400 gr kikkererwten
  • 125 ml crème fraîche
  • 40 gr roomboter
  • 40 gr geraspte jonge kaas
  • 75 gr bloem
  • 30 gr hazelnoten
  • 15 gr peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht)

  2. Maak de pastinaak en bospeentjes schoon. Halveer dikke exemplaren. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie, zout en peper. Zet ze 30 minuten in de oven tot dat ze redelijk zacht zijn.

  3. Meng de crème fraîche met de geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper. Maak de crumble door de boter en bloem te mengen tot dat je stukjes krijgt die lijken op grof broodkruim. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Laat afkoelen en meng ze door het broodkruim. Zet tot gebruik in de koelkast of vriezer.

  4. Bak de kikkererwten met olijfolie in een koekenpan. Ongeveer 5 minuten, tot dat ze knapperig worden.
    Doe de wortels en pastinaken in een mooie ovenschaal. Schep het crème fraîche mengsel er bovenop. Schep de crumble en kikkererwten daar op en zet 20-25 minuten in de oven.

    Garneer met verse grof gehakte peterselie.

kikkererwten
kikkererwten

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in