Ontbijtmuffins met granola
Ontbijtmuffins zijn altijd een goed idee. Het recept voor deze ontbijtmuffins met granola heb ik niet zelf bedacht. Het staat in het magazine van mijn blog collega’s van Leuke recepten. Ik hoor je denken, een magazine van een blogger? Yes! Waar de meeste bloggers met boeken op de proppen komen, bedacht Sandra iets anders. Samen met een klein team maakte ze dit tijdschrift, dit is al de 2e editie en hopelijk niet de laatste. Ik vind het knap! Het magazine doet echt niet onder voor een foodmagazine waar een hele redactie aan werkt. Mooi papier, een frisse cover en lekker veel variatie. En alles met een persoonlijke touch. Leuk!
In het magazine vind je lekkere voorjaarsrecepten. 70 stuks maar liefst. Makkelijke budgetrecepten zoals een pasta ovenschotel of een wraptaart. Recepten met blauwe bessen, ijsjes, gerechten van ver (maar dan helemaal homemade), bbq recepten (het seizoen komt er weer aan) en gezonde snacks voor in de ochtend zoals deze ontbijtmuffins. Naast de recepten valt er ook nog wat te kijken en lezen op de shoppingpagina’s en persoonlijke artikelen.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenwijs was en mij niet helemaal aan de receptuur had gehouden. De eerste poging was dus mislukt. Sandra gebruikt namelijk zelfrijzend amandelmeel. Dit kan je niet 1 op 1 vervangen voor amandelmeel met bakpoeder. Dan weten jullie dat alvast. Je kunt het zelfrijzend amandelmeel kopen in de supermarkt trouwens, het staat bij de bakproducten. Naast amandelmeel bevat het ook rijstebloem en rijsmiddelen. De tweede poging (met het juiste product) is supergoed gelukt. Ze zijn heerlijk, supermakkelijk om te maken en nog gezond ook. Je zou bijvoorbeeld ook nog stukjes appel kunnen toevoegen of wat nootjes. Maar de basis is in ieder geval lekker, prima begin van de dag.
Ingrediënten voor 9 st (of 6 grote)
200 gr zelfrijzend amandelmeel*
3 eieren
50 ml melk
4 flinke el appelmoes
2 tl kaneel
70 gr rozijnen
9 tl jam
9 tl (glutenvrije) granola
Snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
Meng de eieren met de melk door elkaar. Dit kan met een mixer, maar met een garde gaat het ook.
Voeg de appelmoes en het kaneel toe en mix kort.
Voeg dan het zelfrijzend amandelmeel toe en een snuf zout en meng alles door elkaar.
Spatel tenslotte de rozijnen door het beslag.
Verdeel het beslag over 6 of 9 vormpjes. Je kunt het beste siliconen vormpjes gebruiken omdat de ontbijtmuffins dan niet aan het papier blijven plakken.
Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar. Worden ze tussentijds te donker, dek ze dan af met wat aluminiumfolie.
Laat de ontbijtmuffins afkoelen.
Verdeel over iedere muffin een lepeltje jam en wat granola.
Dit recept is Voedselzandloper proof m.u.v. de toppings.
*zelfrijzend amandelmeel koop je in de supermarkt van het merk Koopmans. Je vindt het in het bakschap.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in