Kip schnitzel sandwich met kappertjes mayo
Het kan nog best, vind ik. Een recept voor een burger of een variant er op. Er zijn er natuurlijk al zo veel! Wij eten dat best vaak thuis. Homemade natuurlijk! En dus ook zoiets als deze kip schnitzel sandwich. Lekker voor in het weekend. Ik maak dan alles zelf waardoor het eigenlijk helemaal geen fast food meer is. Bovendien is het best lastig om heel snel een flinke burger of sandwich te eten. Vind ik dan! Waarschijnlijk denken heel veel mensen daar anders over.
Ook met deze schnitzel sandwich maak je alles lekker zelf. Een killer schnitzel heeft 2 knapperige goudbruine laagjes rondom malse kip. Klinkt goed toch? Die laagjes maak je met broodkruim. Het liefste van een dagje oud. Gewoon oud brood in het hakmolentje van de staafmixer doen en je hebt perfect broodkruim. Door het broodkruim meng je wat lekkere smaakmakers zoals wat verse tijm en wanneer je van een beetje pit houd zijn chilivlokken er lekker door. Dan bereid je de kip voor. Die moet zo plat zijn dat hij snel gaart. Net zo snel als je knapperige broodkruim laagjes. Daarom sla je de kip dus plat. Dit doe ik met een deegroller, dat geeft wat herrie, maar werkt prima. Zorg wel dat je de kip gelijkmatig plat slaat. De laagjes broodkruim laat je aan de kipfilet plakken door de kip door bloem en ei heen te halen. En dan in een flinke laag olie goudbruin laten bakken.
Bij zoiets als een burger of een schnitzel sandwich vind ik het heerlijk om iets fris tussen het broodje te hebben. Een beetje rucolasla door wat olijfolie heen gehusseld bijvoorbeeld. Tussen dit broodje passen ook nog perfect wat zongedroogde tomaatjes en natuurlijk de kappertjes mayonaise!
Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets, ca 400 gr
2 eieren
70 gr bloem
300 gr brood (wit)
8 sneden zuurdesembrood
75 gr rucolasla
3 takjes verse tijm
4 el kappertjes
8 zongedroogde tomaatjes
4 el mayonaise
2 el olijfolie
zonnebloemolie (het ligt aan het formaat pan hoeveel je nodig hebt, ik gebruik ongeveer 4-5 dl)
0,5 tl chilivlokken
peper en zout naar smaak
Zo maak je het
Hak het brood in het hakmolentje van de staafmixer in grof broodkruim. Voeg verse blaadjes tijm toe. Breng op smaak met zout, peper en chilivlokken. Strooi de kruimels op een groot plat bord.
Klop de eieren in een mengkom los. Doe de bloem op een plat bord.
Bereid de kip voor. Sla de kipfilets stuk voor stuk gelijkmatig plat (met vleeshamer of deegroller). Ongeveer 5-8 mm. Dep ze droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met peper en zout.
Maak de kappertjes mayonaise. Doe de kappertjes (ik gebruikte appelkappertjes, maar gewone kappertjes zijn ook prima) in het hakmolentje van de staafmixer, voeg mayonaise en 1 el olijfolie toe en mix tot dat er een gladde saus ontstaat.
Wentel elk lapje kip door het bloemmengsel, daarna door het eimengsel en dan door het broodkruim. Haal de kiplapjes dan nogmaals door het ei en daarna door het broodkruim.
Verwarm in een grote antiaanbakpan 3 centimeter olie op hoog vuur. Let op! er moet echt genoeg olie in de pan, anders kleven je stukjes kip gelijk aan de bodem. De olie is heet genoeg wanneer je een stukje brood er in laat vallen en het begint gelijk te frituren. Bak de kip in porties in 3-4 minuten gaar. Leg ze even apart in een schaal met keukenpapier om uit te lekken.
Maak de rucolasla aan met wat olijfolie.
Rooster de sneden zuurdesembrood. Leg op elke snee brood een kip schnitzel. Besmeer met kappertjes mayonaise. Garneer met rucolasla en de zongedroogde tomaatjes en leg er een tweede snee brood op. Om de schnitzel sandwich bij elkaar te houden kun je er een prikker in steken.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in