Snowpops

Het leuke van kerst vind ik naast het lekkere eten, ook het weggeven van cadeautjes. Het liefst geef ik zelf gemaakte cadeautjes. En hierin kan je eindeloos variëren. En je hoeft ze natuurlijk niet cadeau te doen, je kan ze ook lekker zelf opeten 🙂

Ingrediënten voor 18 snowpops
150 gram roomboter
150 gram suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren
1 tl citroenrasp
250 gr witte smeltchocolade
1 el crisco of plantaardig vet
150 gr kokos
Zwarte eetbare parels
Klein stukje oranje marsepein
Klein stukje blauwe marsepein
Klein beetje eetbare lijm (of gesmolten chocola)

Materialen
Cake pop maker
Lange Cake pop stokjes
Spuitzak

Zo maak je het
Begin met het maken van het cakebeslag. Mix de boter met de suiker en de citroenrasp romig. Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn. Zeef het bakmeel en spatel dit door het beslag. Je kan een willekeurig cakebeslag nemen, maar ik heb gekozen voor een basis recept.

Bak de cakeballetjes in de cakepop maker of maak cake balletjes op traditionele wijze.

Smelt de witte chocolade in een hoge kom/mok in de magnetron of au bain marie. Ik smelt chocolade altijd in de magnetron, per 10 seconden. Witte chocolade is moeilijker om te smelten dan donkere chocolade.

Vaak blijft de chocolade dik en hij kan ook snel aanbranden. Na het smelten van de chocolade heb ik een el crisco toegevoegd om de chocolade wat vloeibaarder te maken.

Dip het stokje van de cakepop in de choco en rijg 1 cakeballetje op het stokje. Vervolgens dip je het stokje weer in de choco en druk je het 2e balletje er op. Druk de balletjes tegen elkaar aan en laat dit even hard worden.

Leg een bordje klaar met kokos snippers.

Vervolgens dip je de gehele cakepop in de witte chocolade en laat je dit uitlekken.

Strooi de kokos over de sneeuwman en laat de sneeuwpop drogen in een cake pop standaard of in een hoog glas.

Laat de sneeuwmannen ongeveer een uurtje drogen voordat je ze gaat decoreren.

Ik heb zwarte eetbare parels gebruikt voor de ogen, maar je kan ook zwarte marsepein gebruiken.

Die parels heb ik vastgemaakt met eetbare lijm, dit maak je van een beetje tylose en water.

Van de oranje marsepein maak je kleine worteltjes en die plak je ook vast met de eetbare lijm.

De blauwe marsepein rol je uit en hier snij je linten uit, dit worden de sjaaltjes van de sneeuwmannen!

Dan zijn ze klaar om opgegeten te worden… of te verpakken in een plastic zakje en weg te geven 🙂

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in