Menu
DSC_01191-710x380.jpg

Gingerbread Koekhuisjes

Huisjes zijn Hot! Kaarsenstandaards, theelichtjes, woondecoratie, textiel overal zie je huisjes voorbij komen. Ik ben zelf ook dol op huisjes en vooral koekhuisjes. Deze eetbare gingerbread koekhuisjes zijn super leuk om uit te delen. Er zit een inkeping in het huisje zodat het precies op een mok past. Een mok warme choco, kerstiger kan bijna niet.

De uitsteker is te koop voor € 2,95 bij Dille en Kamille. Maar wil je direct aan de slag, dan heb ik hier een voorbeeld voor je. Print het patroon uit en plak het op een dikker karton. Knip de delen uit en je kan meteen aan de slag.

Hier staat het recept voor gingerbread koekjes en de Royal Icing.

Rol een lap deeg uit en leg het onderdeel er op. Snij het uit met een mesje en leg de koekdelen op een vel bakpapier. Voor 1 huisje, heb je van elk onderdeel 2 stuks nodig.

De icing moet lekker stevig zijn, anders blijven de onderdelen niet goed zitten.

Voeg dus de helft minder water toe dan in het recept staat. Het moet nog wel roerbaar zijn, maar als je het roert met een lepel, moet de lijnen zichtbaar blijven. Stevige pieken dus.

De rood witte daken zijn gemaakt van kerst zuurstokken (candy acnes). Deze heb ik eerst in stukjes gehakt en toen op de icing geplakt.Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan