Vegetarische hartige taart met tomaat
Zin in een lekker vegetarische hartige taart? Dan is deze tomatentaart met feta misschien iets voor jou! Lekker, snel klaar en weinig afwas gegarandeerd. De vulling van deze vegetarische quiche bestaat uit tomaat, rode ui en wat feta. Je halveert de tomaten en legt ze op de bodem van het taartje. Wanneer ze in de oven zijn geweest worden ze heerlijk zoet. Omdat tomaten vocht afgeven wanneer ze de oven in gaan strooien we broodkruim op de bodem, dat neemt het vocht op en houd je deeg droog. Wanneer de vegetarische hartige taart uit de oven komt besprenkel je hem met een beetje balsamicoazijn! Kind kan de was doen. Zoek je nog meer inspiratie voor hartige taarten? Kijk hier dan verder.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 rollen vers hartige taartdeeg
- 16 trostomaten
- 200 gr cherrytomaten
- 1 rode ui
- 4 el panko
- 200 gr feta
- 1 losgeklopt ei
- 4 el balsamico azijn
- Peper en zout
- Olijfolie
Materiaal
- Springvorm 26 cm
- of 4 kleintjes van 15 cm
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (electrische oven). Vet de vormpjes of vorm in met boter. Het recept is voor vier kleine taartjes. Het kan zijn dat je ingrediënten overhoudt wanneer je de vegetarische hartige taart in een grote springvorm gebruikt.
De rollen taartdeeg zijn vrij dik. Rol ze met een deegroller uit tot dat de lap 1,5 keer zo groot is geworden. Wanneer het deeg aan het aanrecht vastplakt, gebruik dan wat bloem. Zet de vormpjes op het deeg, zodat je uit een rol twee vormpjes kunt halen en je een opstaand randje van 2cm kunt maken. Snijd uit. Leg het deeg in de vormpjes, druk de opstaande rand tegen de zijkant van de springvorm en snijd wanneer nodig, de opstaande rand wat af. Herhaal dit met de tweede lap. Wanneer je een grote maakt, plak je de twee deeglappen aan elkaar en rolt het een beetje uit. Je hebt wat minder deeg nodig dan bij vier taartvormpjes.
Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Dan blijft het deeg daar mooi plat en gaat het niet omhoog bobbelen tijdens het bakken. Bestrooi elke bodem met een eetlepel Panko (broodkruim) en de blaadjes van twee takjes verse tijm.
Halveer de tomaten en en verdeel ze, met de snijkant boven, over de taartjes. Haal de schil van de rode ui, snijd de ui in parten en steek partjes tussen de tomaten. Tot slot verkruimel je wat feta over de taartjes. Je kunt het er ook tussen steken.
Zet de vegetarische hartige taart of taartjes 25 minuten in de oven. Na 25 minuten haal je de taartjes er uit en bestrijk je de randen met het losgeklopte ei. Zet nog 10 minuten in de oven. De korst moet mooi goudbruin zijn.
Besprenkel elk taartje met wat balsamicoazijn en eventueel met wat zout en peper.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in