Bieten tzatziki

Bieten tzatziki

Het idee voor deze bieten tzatziki deed ik op in Griekenland. Ik zag het daar op de kaart staan en bestelde het meteen. Ik, als tzatziki lover, was erg benieuwd hoe deze variant met biet zou smaken. En het was superlekker! De biet zorgt voor een lichtzoetige, maar ook frisse smaak. Daarnaast ziet het er gezellig uit door het roze kleurtje. Door mijn zwangerschap at ik het liefst iedere dag tzatziki tijdens mijn vakantie in Griekenland. Ik vind het altijd lekker fris en met wat brood erbij vult het goed. Voor mij de perfecte lunch of tussendoortje. Meestal at ik de normale tzatziki met komkommer, maar deze bietentzatziki vond ik ook erg geslaagd.

Deze bieten tzatziki serveer je met wat turks brood of flatbread. Ook lekker voor bij de barbecue trouwens. We maakten hem thuis na voor dit artikel en ik heb hem daarna voorgeschoteld aan mijn Griekse schoonfamilie. En hij werd meteen goedgekeurd! Zij vonden hem niet onderdoen voor de echte Griekse versie. Dit recept is een blijvertje dus!

Bieten tzatziki

Ingrediënten
1 gekookte rode biet
150 gr Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
Peper en zout
Scheutje olijfolie
2 takjes dille

Zo maak je het
Rasp de gekookte rode biet fijn en laat dit uitlekken. Met wat keukenpapier kan je goed het vocht verwijderen.

Bieten tzatziki

Voeg de Griekse yoghurt toe aan de rode biet.

Hak de knoflook fijn en voeg dit toe aan de yoghurt. Meng alles door elkaar.

Breng de bieten tzatziki op smaak met peper en zout, wat olijfolie en verse dille.

Serveer de tzatziki met pitabrood of flatbread. Ook is het lekker om er stukjes komkommer in te dippen.

Bieten tzatziki

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in