Kip Teriyaki bowl
Dit Kip Teriyaki recept bevat lekker veel groenten: broccoli, baby paksoi (noemen ze ook wel shanghai paksoi), avocado, edamameboontjes (koop je gewoon in een blikje bij de supermarkt) en komkommer. We hadden het ook wel groente bowl kunnen noemen want wanneer je dit gegeten hebt zit je met gemak aan je 200 gram groenten op een dag! Ongemerkt, dat ook nog. Extra lekker is het wanneer je zelf de teriyaki saus maakt. Zo gedaan!
Kip Teriyaki VS Sushi
Nog niet zo heel lang geleden ontdekten we het gemak van de sushi bowl. Alle ingrediënten voor het maken van sushi mogen daarbij los in de kom. Natuurlijk doe ik wel een flinke poging om het er mooi uit te laten zien, maar echt nodig is het niet! Naast sushi zijn we ook dol op teriyaki. Ach en die twee samen? Dat is een match made in heaven! Ga jij deze kip teriyaki sushi bowl proberen?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr sushirijst
- 350 gr kippendijfilet
- 150 ml kippenbouillon
- 5 el sushi azijn
- 1 komkommer
- 2 avocado's
- 500 gr baby paksoi
- 400 gr broccoli
- 350 gr edamame boontjes (uit blik)
- 1 teentje knoflook
- 1 steranijs
- Sesamzaad
Teriyakisaus
- 50 ml sojasaus
- 50 ml water
- 2 tl bruine suiker
- 1 teentje knoflook
- 2 cm verse gember
- 2 tl maizena
- 2 tl sesamolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Verdeel de rijst over een brede schaal en laat afkoelen. Meng de sushi azijn door de sushirijst.
Giet de edamame boontjes af. Snijd de komkommer in mooie dunne plakken (in de lengte) zodat je linten krijgt. Ik doe dat met een mandoline, kan ook met een fijnsnijder.
Hak de knoflook fijn. Doe alle ingrediënten voor de teriyakisaus in een steelpannetje behalve de sesamolie en maizena. Verwarm op laag vuur en laat al roerende de suiker oplossen. Roer in een kommetje de maizena met een klein beetje water tot een papje en voeg dan toe aan de saus. Dit maakt de teriyaki saus dikker. Roer goed en kook zachtjes voor 5 minuten. Laat de saus een beetje afkoelen en voeg de sesamolie toe. Besmeer de kippendijfilet goed met de teriyakisaus. Bak de kip in een koekenpan op half hoog vuur voor 8 minuten, keer regelmatig. Controleer of ze gaar zijn. Haal uit de pan, leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie.
Snijd de broccoli in roosjes. Wanneer je een grote paksoi hebt snijd hem dan in parten, de kleintjes kun je heel gebruiken. Doe ze samen met wat olie en gehakte knoflook in een flinke koekenpan. Wok de groenten 4 minuten, voeg dan de bouillon en steranijs toe, draai het vuur laag en laat nog 4 minuten zachtjes koken. Wanneer je graag je groenten zachter eet, wok ze dan iets langer.
Snijd de kip in mooie plakjes.
Verdeel de sushirijst over de kommen. Verdeel de kip teriyaki over de kommen. Snijd de avocado’s in dunne plakjes. Leg de broccoli, paksoi, komkommerlinten en stukjes avocado in de kommen. Bestrooi de met de edamame boontjes en garneer met het sesamzaad.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in