Kip Teriyaki bowl

Kip Teriyaki bowl

Dit Kip Teriyaki recept bevat lekker veel groenten: broccoli, baby paksoi (noemen ze ook wel shanghai paksoi), avocado, edamameboontjes (koop je gewoon in een blikje bij de supermarkt) en komkommer. We hadden het ook wel groente bowl kunnen noemen want wanneer je dit gegeten hebt zit je met gemak aan je 200 gram groenten op een dag! Ongemerkt, dat ook nog. Extra lekker is het wanneer je zelf de teriyaki saus maakt. Zo gedaan!

Kip Teriyaki VS Sushi

Nog niet zo heel lang geleden ontdekten we het gemak van de sushi bowl. Alle ingrediënten voor het maken van sushi mogen daarbij los in de kom. Natuurlijk doe ik wel een flinke poging om het er mooi uit te laten zien, maar echt nodig is het niet! Naast sushi zijn we ook dol op teriyaki. Ach en die twee samen? Dat is een match made in heaven! Ga jij deze kip teriyaki sushi bowl proberen?

Kip Teriyaki bowl
Kip Teriyaki bowl

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr sushirijst
  • 350 gr kippendijfilet
  • 150 ml kippenbouillon
  • 5 el sushi azijn
  • 1 komkommer
  • 2 avocado's
  • 500 gr baby paksoi
  • 400 gr broccoli
  • 350 gr edamame boontjes (uit blik)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 steranijs
  • Sesamzaad

Teriyakisaus

  • 50 ml sojasaus
  • 50 ml water
  • 2 tl bruine suiker
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 2 tl maizena
  • 2 tl sesamolie

Zo maak je het

  1. Kook de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Verdeel de rijst over een brede schaal en laat afkoelen. Meng de sushi azijn door de sushirijst.

  2. Giet de edamame boontjes af. Snijd de komkommer in mooie dunne plakken (in de lengte) zodat je linten krijgt. Ik doe dat met een mandoline, kan ook met een fijnsnijder.

  3. Hak de knoflook fijn. Doe alle ingrediënten voor de teriyakisaus in een steelpannetje behalve de sesamolie en maizena. Verwarm op laag vuur en laat al roerende de suiker oplossen. Roer in een kommetje de maizena met een klein beetje water tot een papje en voeg dan toe aan de saus. Dit maakt de teriyaki saus dikker. Roer goed en kook zachtjes voor 5 minuten. Laat de saus een beetje afkoelen en voeg de sesamolie toe. Besmeer de kippendijfilet goed met de teriyakisaus. Bak de kip in een koekenpan op half hoog vuur voor 8 minuten, keer regelmatig. Controleer of ze gaar zijn. Haal uit de pan, leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie.

  4. Snijd de broccoli in roosjes. Wanneer je een grote paksoi hebt snijd hem dan in parten, de kleintjes kun je heel gebruiken. Doe ze samen met wat olie en gehakte knoflook in een flinke koekenpan. Wok de groenten 4 minuten, voeg dan de bouillon en steranijs toe, draai het vuur laag en laat nog 4 minuten zachtjes koken. Wanneer je graag je groenten zachter eet, wok ze dan iets langer.

  5. Snijd de kip in mooie plakjes.

  6. Verdeel de sushirijst over de kommen. Verdeel de kip teriyaki over de kommen. Snijd de avocado’s in dunne plakjes. Leg de broccoli, paksoi, komkommerlinten en stukjes avocado in de kommen. Bestrooi de met de edamame boontjes en garneer met het sesamzaad.

     

Kip Teriyaki bowl
Kip Teriyaki bowl

Tags

Makkelijke recepten Avocado Broccoli Kip Rijst Aziatische recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (15 stemmen)

20 september 2017


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in