Bloody Mary cocktail

Bloody Mary Cocktail

Een echte klassieker, deze Bloody Mary cocktail. De Bloody Mary is weer helemaal terug van weggeweest, op ieder foodfestival kan je deze cocktail vinden. Het is eigenlijk een typische brunchcocktail, welke dus vaak tijdens de brunch geserveerd wordt. De basis van dit bloody mary recept is tomatensap. Deze persen we zelf met de slowjuicer, maar als je voor gemak wilt gaan kun je ook gerust kant-en-klare tomatensap gebruiken.Verder voegen we natuurlijk wodka toe, maar je kunt dit achterwege laten als je hem alcoholvrij wilt laten. In deze video kun je zien hoe we de bloody mary cocktail maken. En wist je dat je een Bloody Mary perfect kunt combineren met oesters?

Bloody Mary cocktail

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1 bloody mary

  • 75 ml tomatensap (2 tomaten)
  • 30 ml wodka
  • Paar drupjes Worchestershire saus
  • Paar drupjes tabasco
  • Kneepje citroensap
  • Partje citroen
  • 1 stengel bleekselderij
  • IJsklontjes
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pers de tomaten uit in de slowjuicer of meet 75 ml kant en klare tomatensap af. Doe het sap in een cocktailshaker.

  2. Voeg de wodka, de worchestershire saus, de tabasco en een kneepje citroensap toe. Shake het goed door elkaar.

  3. Vul een groot glas met ijs. Giet de Bloody Mary op het ijs.

  4. Garneer de Bloody Mary met een partje citroen en een stengel bleekselderij. Serveer meteen.

Bloody Mary recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in