Bloody Mary Cocktail
Een echte klassieker, deze Bloody Mary cocktail. De Bloody Mary is weer helemaal terug van weggeweest, op ieder foodfestival kan je deze cocktail vinden. Het is eigenlijk een typische brunchcocktail, welke dus vaak tijdens de brunch geserveerd wordt. De basis van dit bloody mary recept is tomatensap. Deze persen we zelf met de slowjuicer, maar als je voor gemak wilt gaan kun je ook gerust kant-en-klare tomatensap gebruiken.Verder voegen we natuurlijk wodka toe, maar je kunt dit achterwege laten als je hem alcoholvrij wilt laten. In deze video kun je zien hoe we de bloody mary cocktail maken. En wist je dat je een Bloody Mary perfect kunt combineren met oesters?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 bloody mary
- 75 ml tomatensap (2 tomaten)
- 30 ml wodka
- Paar drupjes Worchestershire saus
- Paar drupjes tabasco
- Kneepje citroensap
- Partje citroen
- 1 stengel bleekselderij
- IJsklontjes
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pers de tomaten uit in de slowjuicer of meet 75 ml kant en klare tomatensap af. Doe het sap in een cocktailshaker.
Voeg de wodka, de worchestershire saus, de tabasco en een kneepje citroensap toe. Shake het goed door elkaar.
Vul een groot glas met ijs. Giet de Bloody Mary op het ijs.
Garneer de Bloody Mary met een partje citroen en een stengel bleekselderij. Serveer meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in