Kaasui brood

Kaas-uibrood

Aan kaas-uibrood heb ik goede herinneringen. Vroeger mochten wij van onze ouders in het weekend altijd iets lekkers uitkiezen van de bakker. En heel vaak zaten daar kaas-uibroodjes bij. Of een puddingbroodje of donut als je zoete trek had. Maar de kaas-uibollen van de bakker kan ik me nog goed herinneren. Na het een hele lang tijd niet gegeten te hebben, had ik er opeens weer zin in. We maakten er een groot kaas-uibrood van die perfect is om lekker te delen met de rest van de familie. Als je hem op zaterdag maakt kun je er het hele weekend van genieten. Hoewel, ik denk dat het lastig is om het niet in één keer op te eten, haha.

De combinatie van ui en kaas is hemels. En niet te zuinig doen met de kaas hoor! Want dit maakt het extra lekker. En in het weekend moet dat kunnen vind ik. Zo net uit de oven is hij het lekkerste. Helemaal met een lik kruidenboter. Duik jij vandaag lekker de keuken in om dit kaas-uibrood te bakken? Laat het vooral weten op social media als je het gemaakt hebt. Als je #uitpaulineskeuken gebruikt, zie ik hem ook terug op Instagram.

Kaas-uibrood

Ingrediënten voor 1 brood
350 gr bloem
7 gr zout
5 gr gist
220 ml  lauw water
2 uien
100 gr geraspte oude kaas

Zo maak je het
Begin met het maken van het deeg. Meng de bloem, zout, gist en water door elkaar. Kneed dit tot een deeg.

Laat het deeg 1 uur rijzen en druk daarna voorzichtig de lucht eruit.

Rol het deeg uit tot een lap. Laat het een half uurtje rusten onder een natte theedoek.

Snijd de uien in halve ringen. Beleg het deeg met de uien en strooi de kaas erover.

Bak het kaas-uibrood in 25-30 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius (hetelucht).

Wordt het brood te donker? Dek het dan even af met aluminumfolie.

Je kunt het brood zowel koud als warm serveren.

Kaas-uibroodKaas-uibroodKaas-uibrood

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (20 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in