Babyshower taart met muisjes
Een recept voor een babyshower taart met muisjes mag natuurlijk niet ontbreken op de blog. Het moest een makkelijke kraamtaart worden. Want geen enkele net bevallen vrouw heeft zin om heel veel moeite te doen. Of om überhaupt te bakken, ik moet er niet aan denken in ieder geval. Dit recept zou je ook aan je partner, vriendin of moeder kunnen geven, want iedereen kan dit maken. Uiteraard heeft de taart blauwe muisjes omdat wij allebei een boy verwachten. Daarom heb ik ook blauw fruit gebruikt zoals bramen en blauwe bessen. Wil je nu een babytaart voor een meisje maken, vervang dit dan door aardbeien en frambozen en gebruik roze muisjes.
Kraamtaart maken
Het biscuit kan je ruim van tevoren maken en invriezen. Dus in die zin is het nog makkelijker. Dan hoef je alleen nog maar de roomkaas vulling te maken en de taart op te bouwen. Dat is nog geen half uur werk. Dus dit is met recht een makkelijke geboortetaart. Nu moet ik zelf kijken of ik iemand zover krijg om dit voor mij te maken over een paar weekjes. En anders bestel ik wel gewoon iets lekkers. Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit. We houden jullie op de hoogte!
Ingrediënten voor 10 personen
Biscuit
4 eieren (op kamertemperatuur)
120 gr suiker
100 gr bloem
20 gr maïzena
Vulling
350 gr naturel roomkaas
300 ml slagroom
70 gr suiker
Zakje klopfix
200 gr bramen
150 gr blauwe bessen
250 gr blauwe bessenjam
Blauwe muisjes
Materialen
Taartvorm 20 cm
Zo maak je het
Begin met het maken van het biscuit. Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
Mix de eieren met de suiker gedurende 10 minuten tot een luchtige en romige massa. Het mengsel is klaar als het lichtgeel en stevig is geworden.
Spatel de bloem en de maïzena voorzichtig door het eimengsel.
Vet de vorm goed in met een bakspray en giet het biscuitbeslag in de vorm.
Bak het biscuit in ongeveer 45 minuten goudbruin. De bodem is klaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. Laat het biscuit vervolgens afkoelen of vries het in (in een pedaalemmerzak) voor later gebruik.
Voor de roomkaas vulling klop je de roomkaas luchtig met een mixer. Voeg de slagroom, de suiker en een zakje klopfix (dit zorgt voor extra stevigheid) toe en mix het goed door elkaar. De vulling is klaar als deze lekker luchtig maar ook stevig is geworden. Zet het even in de koelkast.
Snijd het biscuit vervolgens 2 keer horizontaal door.
Besmeer de bodem rijkelijk met de helft van blauwe bessenjam. Verdeel 1/3 van de roomkaas vulling over de taart. Druk hier een paar blauwe bessen en bramen in.
Leg de tweede helft van het biscuit erop en herhaal deze stappen.
Leg nu de deksel op de taart. Verdeel de rest van de vulling over de bovenkant.
Garneer de kraamtaart met de blauwe muisjes (zoveel als je wilt), de blauwe bessen en de bramen.
Laat de kraamtaart nog even opstijven in de koelkast en serveer hem dan meteen.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in