Pappadums met mangochutney
Ben je liefhebber van de Indiase keuken? Dan moet je deze pappadums met mangochutney zeker een keer maken. Pappa wat? Misschien zegt het je nog niks en heb je nog nooit een pappadum gegeten. Het is een typisch Indiaas hapje. De pappadums worden gemaakt van linzen en vaak geserveerd met diverse dipsausjes of chutneys. Wij maakten er een lekkere zoet-pittige mangochutney bij. Perfect als voorgerechtje of gewoon als hapje bij de borrel. Het kan allemaal! De pappadums zijn lekker knapperig. Het lijkt een beetje op chips of kroepoek, maar de smaak is wel heel anders.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 8 st.
- 1 pak Pappadum
- 2 rijpe mango's
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 0,5 chilipeper
- 1 cm verse gember
- 1,5 el suiker
- 2 el witte wijnazijn
- 1 kaneelstokje
- 2 st. kardemom
- 2 st. kruidnagel
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Hak de ui, knoflook en peper fijn. Fruit dit aan in een steelpan met een scheutje olijfolie.
Snijd de mango’s in stukjes en voeg dit toe.
Voeg de suiker en witte wijnazijn toe. Wil je het wat zoeter maken? Voeg dan extra suiker toe. Doe de gember, het kaneelstokje, de kardemom en kruidnagels bij het mengsel. Laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen.
Verwijder de specerijen en laat de mangochutney afkoelen. Wil je een gladde chutney? Pureer het dan nog even met een staafmixer.
Serveer de mangochutney met de pappadums.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in