Aubergine carpaccio met Burrata

Aubergine carpaccio met Burrata

Deze aubergine carpaccio is een heerlijke vegetarische variant op de carpaccio van vlees. Wat mij betreft mag dit gerecht wel vaker op de menukaart van een restaurant staan. Want daar vind je toch meestal alleen de traditionele carpaccio terug. En deze vega versie smaakt net zo lekker. De burrata, pesto en zongedroogde tomaatjes maken dit gerecht helemaal af. Gegrilde groente vind ik sowieso erg lekker. Ik ga over een week weer lekker naar Griekenland en daar zie je dit ook veel terug op de kaart. Heerlijk om mee te lunchen. Ik ga dit keer naar Santorini & Naxos. Ik kan echt niet wachten om weer te genieten van al het lekkers. Feta, Saganaki, Souvlaki, Frappe’s, Moussaka en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ben dol op de Griekse keuken.

Aubergine carpaccio

Ingredienten voor 4 personen (voorgerecht)
2 aubergines
Olijfolie
1 teentje knoflook
Oregano
Peper en zout
100 gr zongedroogde tomaat
2 bollen burrata
100 gr pesto
40 gr pijnboompitjes
Handje basilicum

Zo maak je het
Snijd met een mandoline dunne plakjes van de aubergines.

Meng de olijfolie met de knoflook, oregano, peper en zout. Bestrijk de plakjes aubergine met de olie.

Grill de plakjes aubergine totdat je de goudbruine streepjes ziet verschijnen.

Verdeel de aubergine over de borden.

Beleg de aubergine met de zongedroogde tomaat, burrata en pesto. Rooster de pijnboompitjes en verdeel deze over de aubergine carpaccio.

Garneer de aubergine carpaccio met verse basilicum.

Aubergine carpaccioAubergine carpaccio

 

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (6 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Italiaanse recepten Kerst Vegetarische recepten Bijgerecht Voorgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in