Ontbijt bananensplit
Vroeger was de bananensplit mijn favoriete toetje. Ik at het altijd op het pannenkoekenschip in Groningen. Roomijs, stukjes banaan en chocoladesaus. Niet zo healthy maar wel lekker. Deze ontbijt versie is een stuk gezonder. Die zou je prima iedere dag als ontbijt kunnen eten. Yes! Ik eet al jaren iedere dag kwark of yoghurt met banaan en ontbijtgranen als ontbijt. Zodra ik wakker word heb ik meteen trek. Ik heb dan ook echt weer brandstof nodig, anders kom ik niet op gang. Met deze goede start kan je prima een ochtendje vooruit. Maar zo’n kommetje is soms ook wat saai en daarom presenteer ik het vandaag in de vorm van een bananensplit.
De ingrediënten zijn praktisch hetzelfde, banaan, Griekse yoghurt, ontbijtgranen en wat rood fruit en een klein beetje pure chocolade om het af te maken. Dit bordje is toch een feestje om te zien? Ik kan me voorstellen dat je niet iedere dag zin hebt om zo’n kunstwerk te maken. Gewoon alles in een kom doen kan natuurlijk ook.
Ingrediënten voor 1 persoon
1 rijpe banaan
3 lepels Griekse yoghurt
2 el ontbijtgranen
Paar frambozen en blauwe bessen
10 gr pure chocolade
Zo maak je het
Halveer de banaan in de lengte en deze deze op een mooi bordje.
Verdeel de Griekse yoghurt over het midden van de banaan. Met een ijsschep kun je mooie bolletjes vormen van de yoghurt.
Strooi de ontbijtgranen over de yoghurt.
Garneer de bananensplit met wat rood fruit.
Hak de chocolade fijn en strooi dit over de bananensplit.
Geniet ervan.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in