Pappadums met mango chutney

Pappadums met mangochutney

Ben je liefhebber van de Indiase keuken? Dan moet je deze pappadums met mangochutney zeker een keer maken. Pappa wat? Misschien zegt het je nog niks en heb je nog nooit een pappadum gegeten. Het is een typisch Indiaas hapje. De pappadums worden gemaakt van linzen en vaak geserveerd met diverse dipsausjes of chutneys. Wij maakten er een lekkere zoet-pittige mangochutney bij. Perfect als voorgerechtje of gewoon als hapje bij de borrel. Het kan allemaal! De pappadums zijn lekker knapperig. Het lijkt een beetje op chips of kroepoek, maar de smaak is wel heel anders.

Pappadums m

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 8 st.

  • 1 pak Pappadum
  • 2 rijpe mango's
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 0,5 chilipeper
  • 1 cm verse gember
  • 1,5 el suiker
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 kaneelstokje
  • 2 st. kardemom
  • 2 st. kruidnagel
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Hak de ui, knoflook en peper fijn. Fruit dit aan in een steelpan met een scheutje olijfolie.

  2. Snijd de mango’s in stukjes en voeg dit toe.

  3. Voeg de suiker en witte wijnazijn toe. Wil je het wat zoeter maken? Voeg dan extra suiker toe. Doe de gember, het kaneelstokje, de kardemom en kruidnagels bij het mengsel. Laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen.

  4. Verwijder de specerijen en laat de mangochutney afkoelen. Wil je een gladde chutney? Pureer het dan nog even met een staafmixer.

    Serveer de mangochutney met de pappadums.

Pappadums met mango chutney

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in