Kibbeling met remouladesaus
Kibbeling, wie is er niet groot mee geworden? Als kind aten we dit altijd van de viskraam, die kwam gewoon langs de deur. Maar zelf kibbeling maken is heel makkelijk. Dan weet je ook zeker dat het lekker is. Soms sla je de plank flink mis bij het bestellen van kibbeling. Bij de ene viskraam is het superlekker, vers en heeft de kibbeling een krokant korstje. Maar oh, soms krijg je ook van die slappe, vette kibbeling. Zo jammer! Dan verheug je, je op zoiets lekkers en dan valt het tegen. Je moet eigenlijk gewoon je adresjes hebben voor dit soort dingen. Of je maakt het zelf, dan weet je zeker dat het goed zit. Verser dan vers wordt het niet.
Kibbeling met remouladesaus
En eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om zelf kibbeling te maken. Echt, je moet het een keer proberen. De kids zullen het vast ook waarderen. Lekker na een dagje op het strand vertoefd te hebben. Serveer er wat frietjes en salade bij en je feestmaal is compleet. Extra lekker met homemade remouladesaus of ravigotesaus! Perfect voor in het weekend toch?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 2 personen
- 500 gr kabeljauw
- 100 gr bloem
- 150 ml bruisend water
- 1 el viskruiden
- 1 eidooier
- Zonnebloemolie
Remouladesaus
- 2 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- 2 augurken
- 1 el kappertjes
- 1 takje peterselie
- 1 takje dragon
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de kabeljauw in stukken. Verwarm in de tussentijd de zonnebloemolie in een pan tot 180 graden Celsius.
Meng de bloem met de spa rood, viskruiden en een eidooier tot een beslagje.
Haal de kabeljauw door het beslag en laat het voorzichtig in de olie glijden. Bak de kabeljauw goudbruin.
Laat het even uitlekken op keukenpapier en bestrooi de kibbeling evt. met wat extra viskruiden.
Voor de remouladesaus snijd je de augurken in blokjes en hak je de peterselie en dragon fijn. Mix dit door de mayonaise en voeg de mosterd en kappertjes toe. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de kibbeling met de remouladesaus.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in