Soufflé met gerookte zalm
Het maken van een goede soufflé kan best een uitdaging zijn. Hij stort namelijk vrij snel in. En daar heb ik een fijn trucje op verzonnen. Deze soufflé met ricotta is namelijk een stuk steviger dan de originele soufflé van enkel eieren. Toch is de textuur net zo fluffy en luchtig, zoals het hoort. Yes! Ok, hij zakt altijd iets in, dat kan je bijna niet voorkomen, maar met dit gerechtje kan je prima aankomen tijdens de paasbrunch. Speciaal voor Pasen maakte ik dit recept met gerookte zalm en lente ui. Houd je niet van zalm dan zou je ook ham kunnen toevoegen of kaas of iets van groente zoals courgette. Variëren kan eindeloos.
Wat gaan jullie doen met de paasdagen? Wij gaan brunchen en verder nog geen wilde plannen. De komende week gaan we jullie inspireren met heel veel lekkere paasrecepten. Iedere dag delen we iets lekkers voor het paasontbijt, de brunch of zelfs het diner, mocht je dat willen. Zelf ben ik vooral fan van de brunch (een ontbijt is mij te vroeg op een vrije dag) en een diner vind ik persoonlijk niet zo paasachtig. Maar mocht je dat wel willen, dan hebben we ook daarvoor leuke recepten in petto. Houd de site in de gaten, want er komt heel veel lekkers voorbij. Geniet ervan!
Ingrediënten voor 4 – 6 personen
4 eieren
350 gr ricotta
200 gr gerookte zalm + extra om te garneren
2 lente uitjes
Handje peterselie
Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Splits de eieren. Klop de dooiers luchtig met de ricotta. Snijd de gerookte zalm in stukjes en de lente ui in ringetjes. Hak de peterselie fijn. Meng dit door het ricotta ei mengsel. Breng het op smaak met peper en zout.
Klop in een schone en vetvrije (even schoonmaken met wat citroensap) kom de eiwitten stijf.
Spatel de eiwitten voorzichtig door het ricotta mengsel.
Neem 6 ramekins (of 4 wat grotere) en vet deze in met wat bakspray of boter.
Schep de vulling in de bakjes. Bak de soufflés in ongeveer 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Verdeel eventueel nog wat gehakte peterselie of wat extra gerookte zalm over de soufflé.
Serveer meteen.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in