Bananencake met blauwe bessen
Bananencake is het meest populaire tussendoortje sinds tijden he? Snappen we helemaal, want het is hartstikke lekker en nog verantwoord ook. Deze bananencake met blauwe bessen is een leuke variatie op ons bekende bananenbrood recept. We maken hem in een brownie vorm, maar je kan ook gewoon een cakevorm gebruiken.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 10 personen
- 4 rijpe bananen
- 4 eieren
- 4 medjool dadels
- 200 gr amandelmeel
- 2 tl bakpoeder
- 125 gr blauwe bessen
- 30 gr kokosflakes
- 1 tl kaneel
- Snuf zout
Materiaal
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Verwijder de pitten uit de dadels. Pureer de dadels met de bananen en de eieren glad in een kom. Dit gaat het makkelijkste met de staafmixer. Maar je kan ook alles in de blender fijn malen.
Spatel het amandelmeel, met de kaneel, het bakpoeder en een snuf zout door het beslag. Spatel de blauwe bessen en de kokosflakes door het beslag.
Vet een bakvorm (23 x 23 cm) in met wat bakspray. Giet het beslag in de vorm. Bak de bananencake in ongeveer 35 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.
Bewaren
Je kunt de bananencake ongeveer 3 dagen bewaren buiten de koelkast. Invriezen kan ook.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.