Koreaanse kip
Kleverige Koreaanse kip. Alleen van de naam al loopt het water ons in de mond. Zachte kip omhuld met een lekkere sticky saus, bomvol smaak. Geserveerd met groenten en gebakken rijst. Een echte gezinsfavoriet.
Koreaanse recepten
We zijn dol op Koreaanse recepten. De smaken van de Koreaanse keuken zijn meer uitgesproken dan andere Aziatische keukens. Ze gebruiken meer gember, knoflook en bijvoorbeeld gefermenteerde groenten (zoals kimchi, gefermenteerde kool). In de saus van de kleverige kip en gebakken rijst vind je ook lekker veel gember.
Gebakken rijst
Rijst bakken en kan best een uitdaging zijn. Vooral het koken vinden sommige mensen lastig. Je kunt rijst, net als pasta in ruim water koken en vervolgens af gieten. Maar de beste manier is om rijst te koken in een klein laagje water, ongeveer tot 1 cm dikte boven der rijst. De pan zet je met de deksel op laag vuur. Daarna draai je het vuur uit en laat je nog eens 10 minuutjes staan. De deksel mag niet van de pan. Resultaat fantastisch gekookte rijst. Wanneer je rijst wilt bakken laat je het eerst even op een bord afkoelen (een restje werkt ook heel goed). Voor de gebakken rijst gebruik je dezefde saus als voor de kleverige kip. Lekker gemakkelijk dus.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr rijst
- 400 gr kippendijen
- 600 gr spitskool
- 1 winterpeen
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 4 snack komkommers
- 15 gr verse koriander
- 30 gr pinda's
- Klontje roomboter
- Chilipeper en zout
- Zonnebloemolie
Sticky saus
- 8 el sojasaus
- 120 gr bruine basterdsuiker
- 3 teentjes knoflook
- 6 el sweet chilisaus
- 4 el geraspte verse gember
- 2 el rijstazijn
- 1 el sesamolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de rijst. Doee 300 gr rijst in de pan, samen met 450ml kokend water. Zet op het vuur, wacht tot dat het water kookt, doe de deksel op de pan. Zet het vuur heel laag en laat 10 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en laat nog eens 12 minuten met de deksel op de pan staan. Laat de rijst volledig afkoelen.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetjes goed doorelkaar tot dat de suiker is opgelost.
Braad de kip met 1 el olie en de boter in een koekenpan. Dep de kip eerst even droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper. En bak rondom mooi bruin. Haal uit de pan en snijd de kip in reepjes.
Doe de kip terug in de pan en voeg de helft van de saus toe. Roerbak 5-6 minuten tot dat de saus karamelliseert en de kip lekker kleverig is. Schep de kip terug op het bord.
Snijd de spitskool in dunne repen en hak de knoflook en de peper fijn. De komkommer kun je in dunne plakjes snijden en de winterpeen in mooie dunne sliertjes. Wanneer je een mandoline hebt kun je die nu mooi uit de kast halen!
Doe nog wat olie in de pan, voeg de rode peper, knoflook en spitskool toe en roerbak voor 2-3 minuten. Voeg dan de rijst toe en de rest van de saus. En bak nu nog eens 6 minuten tot dat de rijst een beetje knapperig wordt. Voeg de kip toe en warm even door.
Verdeel de rijst en Koreaanse kip over de borden of kommen. En garneer met de wortel, komkommer, in ringetjes gesneden lente ui, verse koriander en pinda’s.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in