rode-kool-stamppot

Rode kool stamppot met appel

Zin in een lekkere, vegetarische rode kool stamppot? Dit recept is bijna te simpel om te delen en toch doen we het. En we maken het net even anders dan anders. In plaats van een saucijsje of rookworst, houden we deze rode kool stamppot vegetarisch. Lekker met gebakken appeltjes, geitenkaas en pecannoten. Een heerlijke combinatie. Je kunt stamppot op meerdere manieren maken, wat grover of juist heel romig. Wij kiezen voor de laatste versie. We gebruiken veel boter en melk, daar wordt hij extra romig van. Voeg eventueel een scheutje slagroom toe, dat is helemaal lekker. De rode kool stoven we eerst even met een appeltje en een beetje honing. Daarna schep je hem zo door de warme puree heen. De geitenkaas maakt het lekker fris. Rode kool is toch wat zoet van smaak en de kaas is een lekkere frisse tegenhanger. Ga het proberen!

rode-kool-stamppot
rode kool
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 500 gr rode kool
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 3 appels
  • 50 gr pecannoten
  • 50 ml warme melk
  • 2 klontjes roomboter
  • 1 el honing
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruisnageltjes
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwijder het buitenste blad van de rode kool. Snijd deze in hele dunne repen. Was de rode kool.

  2. Was de appelen. Snijd 1 appel in blokjes en de andere 2 in partjes.

  3. Stoof de rode kool in een pan met een scheutje water, de blokjes appel en het kaneelstokje, de kruidnagel en de honing in 20 minuten gaar. Giet af.

  4. Bak de appelpartjes in een klontje boter goudbruin. Hak de pecannoten grof.

  5. Schil de aardappelen en kook ze in 15 minuten gaar. Giet af. Voeg de warme melk en een klontje (meer mag ook) boter toe. Stamp er een gladde puree van met een stamper. Breng de puree op smaak met peper en zout.

  6. Schep de rode kool en de geitenkaas door de puree.

  7. Garneer de rode kool stamppot met de gebakken appeltjes en de gehakte pecannoten.

rode-kool-stamppot
rode-kool-stamppot

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (22 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.