Romige Paddenstoelensoep
Hoe klassiek wil je het hebben? Deze romige paddenstoelensoep kent iedereen wel. Het is al jaren een favorietje op menig kerstdiner. Maar niet iedereen weet hoe je dit moet maken. Het is echt niet moeilijk. Je kunt kiezen voor een heldere paddenstoelensoep, dat is bouillon met paddenstoelen of een meer gebonden versie zoals deze romige versie. Als je het klassiek wilt doen maak je een velouté, dat is een gebonden soep op basis van boter en bloem. Deze versie is een stuk makkelijker en er gan veel meer paddenstoelen in. Dubbele win.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 6 pers.
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 450 gr gemengde paddenstoelen
- 2 el mascarpone (+ extra)
- 1 ltr paddenstoelenbouillon
- Paar takjes tijm
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Dit kan ook in een hakmolen. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Rits de blaadjes van een takje verse tijm en bak dit mee.
Boen de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje. Snijd ze in stukken. Voeg de paddenstoelen bij de uien en bak ze kort mee. Haal een deel van de paddenstoelen uit de pan voor de garnering.
Voeg een liter warme bouillon toe. Je kunt paddenstoelenbouillon gebruiken, maar kippen- of groentebouillon kan ook.
Voeg 2 flinke eetlepels mascarpone toe en roer de soep door elkaar. Laat even koken. Pureer de soep glad met een staafmixer.
Breng de soep extra op smaak met peper en zout.
Verdeel de paddenstoelensoep over kleine kommetjes.
Garneer de soep met een theelepel mascarpone, de gebakken paddenstoelen en een takje verse tijm.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in