Dadel Speculaascake

Speculaascake

Deze speculaascake is superlekker én makkelijk om te maken. We hebben er een glutenvrije variant van gemaakt. We gebruiken namelijk amandelmeel en dit bevat geen gluten. Je kunt ook gewoon speltbloem gebruiken, wanneer je geen glutenintollerantie hebt. We zoeten deze speculaascake met dadels. We voegen nog wat kokosbloesemsuiker toe voor wat extra zoetheid.

Speculaascake maken

Deze speculaascake is zo gemaakt. Eerst meng je alle natte ingrediënten en daar voeg je de droge ingrediënten aan toe. Even mixen en hij kan de oven in. Wil je liever iets anders bakken met speculaas? Deze speculaasmuffins zijn ook een aanrader.

Dadel Speculaascake
Dadels

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1 cake (23cm)

  • 100 gr Medjool dadels
  • 4 eieren
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 150 gr amandelmeel (of speltbloem)
  • 50 gr gesmolten kokosolie
  • 2,5 tl speculaaskruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • Handje amandelen of amandelschaafsel
  • Snuf zout

Materialen

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht.

  2. Mix de dadels met de eieren en de kokosolie glad in een keukenmachine.

  3. Voeg het amandelmeel, de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder, een snuf zout en de speculaaskruiden bij het beslag en mix nog even kort. Het moet een egaal beslag zijn.

  4. Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet hem goed in met een bakspray.

  5. Giet het beslag voor de speculaascake in de vorm en spreid het goed uit met een spatel. Verdeel wat amandelen of amandelschaafsel over de cake.

  6. Bak de speculaascake in 40 – 45 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

  7. De ene oven is de andere niet dus houdt de cake tijdens het bakproces goed in de gaten. Wordt de speculaascake te donker aan de bovenkant, dek deze dan af met wat aluminumfolie.

Dadel Speculaascake

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in