Speculaasmuffins (video)
Ben jij al helemaal klaar voor Sinterklaasavond? Deze Speculaasmuffins mogen niet ontbreken op dit heerlijke avondje. Ze zijn heel makkelijk om te maken, ook leuk om met het kroost te doen. In plaats van honing, kan je ook gewoon suiker gebruiken. Ook leuk om de bovenkant met pepernoten te garneren.
Video speculaasmuffins
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 6 st.
- 175 gr volkoren meel
- 2 tl bakpoeder
- 50 gr suiker (of honing)
- 1 ei
- 150 gr yoghurt
- 2 tl speculaaskruiden
- 30 gr garneeramandelen
- Snuf zout
- 70 ml zonnebloemolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Meng het ei met de yoghurt, de suiker en de zonnebloemolie met een garde door elkaar. Meng in een andere kom het volkoren meel met het bakpoeder, de speculaaskruiden en een snuf zout.
Spatel de natte ingrediënten door de droge ingrediënten. Roer niet te lang. Het beslag mag best een beetje klonterig zijn. Dat hoort bij muffins.
Verdeel het beslag met een lepel (of ijsschep) over 6 muffinvormpjes. Zet ze in een muffinpan zodat ze niet uitlopen. Garneer ze met de amandelen. Bak de speculaasmuffins in ongeveer 20 – 25 minuten gaar.
De muffins zijn klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Je kunt de speculaas muffins ongeveer 3 dagen bewaren buiten de koelkast. Je kunt ze eventueel ook invriezen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in