Menu
Salade-met-geroosterde-pompoen-2-2.jpg

Maaltijdsalade met geroosterde pompoen

Vandaag deel ik het recept voor deze maaltijdsalade met geroosterde pompoen van Donal Skehan. Het recept komt uit zijn boek VERS! Dit kookboek is net uitgekomen in Nederland. Inmiddels is er al weer een nieuw kookboek uit van zijn hand, maar deze is nog niet naar het Nederlands vertaald. Nee, Donal zit absoluut niet stil. Ik had het geluk dat ik hem laatst mocht ontmoeten. Onder het genot van een lunch met gerechten uit zijn boek, mochten we hem het hemd van het lijf vragen. Ik mocht zelf ook al het een en ander proeven uit het boek tijdens de lunch. We kregen onder andere een regenboog bietjes salade, toast met bietenhummus, frittata, pindakaasbrownies en een mokkamousse na. Alles was superlekker en smaakvol. En nu is het mijn beurt om aan de slag te gaan met de recepten uit het boek. Ik kook de salade met geroosterde pompoen en srirachadip uit. Ik ben dol op pompoen en het zag er zo lekker uit op de foto. Zie hier het resultaat!

Donal Skehan

Zijn boek VERS! staat in het teken van ‘makkelijke recepten waar je energie van krijgt’. In het boek laat hij zien dat je ook met weinig tijd en een druk leven, voedzame en gezonde maaltijden op tafel kan zetten in een korte tijd. En tja, wie wil dat nou niet? Donal gelooft net als ik in een goede balans. Gebruik goede en verse ingrediënten zoals granen, groente en fruit, maar ook minder en beter vlees. Iets waar ik persoonlijk helemaal achter sta. Het boek is onderverdeeld in lekkere ontbijtrecepten, recepten voor onderweg, supersnelle maaltijden, recepten voor een relaxed diner, lekkere toetjes en recepten voor koken uit de voorraadkast. Van felrode bietenburgers tot aan Thaise kipsalade en van kokosmakronen tot aan quinoakoekjes met doperwt en courgettes. Het boek van Donal bied je ontzettend veel variatie.

Ingrediënten voor 4 personen
2 kleine flespompoenen, geschild en in parten
2 kleine rode uien, in vieren maar niet helemaal doorgesneden
1 el koolzaadolie
1 tl komijnpoeder
1 tl rode chilivlokken
1 tl gerookt paprikapoeder
2 venkelknollen, in dunne plakjes
400 gr puylinzen, afgespoeld en uitgelekt
400 gr kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt

Voor de koriandersalsa
2 el extra vergine olijfolie
Grote hand korianderblad + wat extra voor de garnering
1 groene chilipeper, fijngehakt
Rasp en sap van 1 limoen
Zeezout

Voor de srirachayoghurt
6 el yoghurt
1 tl pikante sriracha
Zeezout en versgemalen zwarte peper

Zo maak je het
Verhit de oven tot 180 graden Celsius (hetelucht).

Doe de pompoenen en rode uien in een grote braadslee en bedruppel ze met olie. Bestrooi ze met de komijn, de chilivlokken en het gerookte paprikapoeder en meng grondig. Zet alles 45 minuten in de oven, of tot de pompoen gaar en een beetje gekarameliseerd is.

Maak intussen de salsa. Pureer de olie, koriander, chilipeper en limoen (rasp en sap) in een keukenmachine. Maak de srirachayoghurt door de yoghurt en de pikante saus te mengen. Roer er zout en peper door en houd apart.

Meng de venkel, linzen en kikkererwten in een grote kom en roer er de helft van de koriandersalsa door.

Verdeel de venkel, de linzen en het kikkererwtenmengsel over 4 borden en leg er de pompoen en uien op. Doe er een schep srirachayoghurt en de rest van de koriandersalsa bij. Bestrooi alles met korianderblad.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan