Poke bowl met tonijn
Zelf een poke bowl met tonijn maken is heel simpel! De poke bowl (je spreekt het uit als poh-kay) komt oorspronkelijk uit Hawaï. Deze Hawaiiaanse vissalade is eigenlijk een mix van de sushi bowl en Peruviaanse ceviche (in zuur gegaarde vis). In Hawaï werd het voornamelijk gegeten om restjes vis op te maken. Maar nu is een poke bowl ‘on trend’ en gebruiken we alleen de beste vis.
Poke bowl recept
In dit poke bowl recept gebruiken we gemarineerde tonijn. Super lekker! Eventueel kun je de tonijn vervangen door zalm. Als basis hebben we gekozen voor bruine rijst. Deze hebben we net als de sushi bowl op smaak gebracht met wat rijstazijn. Qua toppings kan je volop variëren, we hebben gekozen voor edamame, zeewier en avocado. Om het af te maken hebben we wat furikake en verse koriander aan de tonijn poke bowl toegevoegd. Het resultaat mag er zijn! Een super licht en lekker poke bowl recept. Heb jij wel eens een poke bowl gegeten?
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr verse tonijn
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- Sap van een halve limoen
- 1 el sushi-azijn
- Chilipeper
Toppings voor de poke bowl met tonijn
- 300 gr zilvervliesrijst
- 2 avocado's
- 200 gr edamame
- 0,5 komkommer
- 150 gr zeewier
- 2 el furikake
- 3 el sushi-azijn
- 15 gr verse koriander
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak een marinade van de sojasaus, de sesamolie, de sushiazijn en het sap van een halve limoen. Breng dit op smaak met een klein beetje chilipeper. Snijd de tonijn in blokjes en leg deze in de marinade. Laat dit een half uurtje staan.
Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat. Giet de rijst af en breng hem op smaak met de sushi-azijn. Laat iets afkoelen. Verdeel de rijst over de vier kommen.
Schaaf de komkommer in linten en snijd de avocado’s in plakjes. Verdeel deze samen met de edamame en het zeewier over de poke bowls. Verdeel de tonijn over de kommen.
Garneer iedere poke bowl met wat furikake en wat verse koriander. Serveer de poke bowl met tonijn meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in