Salade met gerookte eendenborst
Vandaag heb ik een supermakkelijk en snel kerst voorgerecht voor jullie. Deze salade met gerookte eendenborst en granaatappel is zo gefixed. En stiekem houden we daar allemaal van, toch? Maar zoals je van mij gewend bent is het geen standaard gerecht. Sowieso is gerookte eendenborst al niet iets wat je iedere dag eet. Maar de radicchio (soort rode witlof) en granaatappel maken het helemaal feestelijk. Kan je prima mee aankomen bij het kerstdiner.
Ik houd echt van de frisse smaak van granaatappel. Het is even een klusje om de pitjes te verwijderen (ik gebruik de onderwater methode) maar dan heb je ook wat. Zo mooi, sappig en lekker! Ik heb deze smaak terug laten komen in de dressing. Daarvoor gebruikte ik granaatappelmelasse. Dat kun je bij de delicatessenwinkels kopen. Kan je je het niet vinden, dan kan je uiteraard ook wat citroensap gebruiken of een lekkere fruitige azijn, als het maar iets zurigs is. Dat is namelijk heerlijk in combinatie met het bittere van de lof, de smokey eendenborst en de ietwat zoete appel en granaatappel. En het ziet er ook nog eens heel feestelijk uit. Vind je ook niet?
Ingrediënten voor 4 personen
125 gerookte eendenborst
1 radicchio
50 gr baby spinazie
1 appel
1 granaatappel
Handje hazelnoten
Dressing
2 tl granaatappelmelasse
3 el olijfolie
Peper en zout
Zo maak je het
Verwijder de buitenste blaadjes van de Radicchio. Snijd hem doormidden en verwijder de harde kern, deze vind je onderaan het kropje. Snijd de radicchio in flinterdunne reepjes. Doe ze samen met de baby spinazie in een kom.
Klop een dressing van de granaatappelmelasse en de olijfolie. Breng deze iets op smaak met peper en zout en giet dit over de salade.
Pel de granaatappel en snijd de appel in flinterdunne plakjes.
Verdeel wat van de radicchio salade over de borden. Het is een voorgerecht, dus niet teveel.
Drapeer daaroverheen de plakjes gerookte eendenborst en de plakjes appel.
Hak de hazelnoten grof en rooster ze kort in een droge koekenpan.
Garneer de salade met eendenborst met de gehakte hazelnoten en wat extra granaatappelpitjes.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in