overnight oats

Overnight Oats met frambozen en chocola

Havermout is still going strong! Echt ik zie de kunstwerkjes (want dat maken jullie ervan) nog steeds volop voorbij komen op Instagram. En eerlijk, ik ben het zelf ook nog lang niet zat. In de zomer houd ik het liever bij overnight oats, lekker koud! Straks als het kwik weer daalt, komt de warme versie weer op tafel. Ik eet het trouwens meestal als lunch, omdat ik mijn dagelijkse Griekse yoghurt ontbijtje niet kan missen.

Het grote voordeel van overnight oats, is dat je het van tevoren klaar kunt maken. Je zet je bakje ’s avonds voordat je gaat slapen in de koelkast. En s’ochtends kan je meteen aanvallen. Of je neemt het mee naar je werk dat kan ook. Ik heb nu een zomerse versie gemaakt met frambozen, kokos en chocola. Heerlijk! Ik gebruik zelf trouwens gewoon koemelk, maar dit kun je uiteraard vervangen voor een plantaardige versie. En als je nou gruwelt van koude pap, dan kan je het altijd nog even in de magnetron zetten. Dan smelt de chocola ook zo lekker! Smullen!

overnight oats

Ingrediënten voor 1 persoon
30 gr havermout
150 ml (plantaardige) melk
Handje frambozen
Stukje pure chocolade gehakt
1 el geraspte kokos

Zo maak je het
Je kunt dit op 2 manieren maken. De snelle manier is: doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom. Meng het en zet het in de koelkast. De volgende dag kun je het direct eten of meenemen naar je werk.

De tweede manier kost iets meer tijd, maar ziet er wel lekkerder uit. Meng de havermout met de melk en zet dit in de koelkast.

De volgende dag haal je de overnight oats uit de koelkast en voeg je de toppings toe.

De smaak is hetzelfde, het ziet er alleen net iets gezelliger uit.

overnight oats overnight oats

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in