Gado gado recept met pindasaus
Gado Gado, spreek je uit als gaddo gaddo en niet als gaado gaado zoals ik altijd doe. En dat laatste is een no go onder de indo’s heb ik mij laten vertellen. Lekker makkelijk recept en nog gezond ook. Gado Gado maak je door heel veel verschillende groentes te blancheren in water met zout en die serveer je met zelfgemaakte pindasaus. Niet de gewone pindasaus die we kennen van ons patatje oorlog, nog zo’n no go, maar een lichtere en iets dunnere versie gemaakt van pindakaas. Yum!
Ingrediënten voor 4 personen
4 eieren
200 gr spitskool
8 wortelen
Halve bloemkool
200 gr sperziebonen
75 gr taugé
Halve komkommer
2 st. lente ui
Handje gebakken uitjes
Kroepoek of emping
Pindasaus
125 gr pindakaas
250 ml water of melk
1 ui
1 teentje knoflook
Scheutje ketjap manis
1 tl sambal
Zout
Olijfolie
Zo maak je het
Kook de eieren in 8 minuten gaar. Pel ze en leg apart.
Snijd de spitskool in repen, de wortelen in reepjes en de bloemkool in roosjes.
Punt de sperziebonen en was alle groentes goed.
Snijd de lente ui in ringen en de komkommer in halve plakjes, leg dit apart.
Blancheer de bloemkool, wortel en sperziebonen om en om gaar in water met zout. Laat ze afkoelen in koud water.
De spitskool en de taugé kun je eventueel rauw eten. Maar kort blancheren kan ook. De lente ui en komkommer eet je wel rauw.
Maak in de tussentijd de pindadressing. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie in een steelpannetje. Voeg de pindakaas en het water toe en breng het al roerend aan de kook. Breng de zelfgemaakte pindasaus op smaak met de sambal, de ketjap en wat zout. Is het te dik, voeg dan wat extra water toe.
Verdeel de geblancheerde groentes over een schaal. Verdeel de komkommer en de lente ui ertussen. Snijd de eitjes doormidden en leg deze bij de groente.
Garneer de gado gado met de gebakken uitjes.
Serveer de gado gado met de pindasaus en wat kroepoek of emping.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in