BLT salade
De BLT, van deze BLT salade, staat voor Bacon, Lettuce en Tomato! Deze klassieke combi wordt vaak gebruikt in een club sandwich of een wrap. Wij maakten er een pastasalade van met deze drie ingrediënten als basis. Je hebt ook altijd wel een restje pasta in huis, dus dan ben je daar ook gelijk vanaf. Super lekker deze BLT pastasalade, helemaal met de romige ranchdressing en de honey glazed bacon. Geloof ons: dit word je nieuwe favoriete salade!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 150 gr penne
- 100 gr bacon
- 100 gr romaine sla
- 250 gr cherytomaten
- Klein blikje mais (150 gram)
- 2 avocado's
- 2 sneetjes oud brood
- 2 el bieslook
- 1 el honing
- Olijfolie
- Zeezout
Ingrediënten voor de ranchdressing
- 2 el mayonaise
- 1 el zure room
- 1 knoflookteen
- Sap van een halve citroen
- 1 el peterselie
- 1 el bieslook
- 1 el dille
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking.
Leg de bacon naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer tien minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Haal de bakplaat uit de oven en glaceer de bacon met de honing. Zet de bacon terug in de oven voor ongeveer vijf minuten. Let goed op want door de honing, brandt het snel aan. Laat de bacon iets afkoelen en breek ze vervolgens in stukjes.
Snijd de cherrytomaatjes door de helft en snijd de avocado in blokjes. Laat de mais uitlekken boven een vergiet.
Doe de pasta samen met de romaine sla in een kom.
Snijd de kruiden en de knoflook voor de dressing fijn. Maak de ranchdressing door vervolgens alle ingrediënten te mengen. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Snijd het brood in kleine dobbelsteentjes. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak het fijngesneden brood goudbruin. Breng de croutons op smaak met wat zout.
Doe alle ingrediënten bij de pastasalade en meng de dressing erdoor. Breek hierover de stukjes geglaceerde bacon.
Garneer de BLT salade met de croutons en nog wat fijngesneden bieslook.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in