spinaziesalade met dadels

Spinaziesalade met dadels en geitenkaas

Omdat ik een foodblog heb, wil ik iedere dag iets anders eten. En daarmee maak ik het voor mijzelf soms knap ingewikkeld. Waarom doe ik dat? Ik kan toch ook een gerecht vaker dan één keer maken? Of gewoon op mijn blog kijken als ik het even niet meer weet. Rare ik! Maar aan de andere kant, daagt het mij uit. En zo kom ik tot verrassende combinaties zoals deze spinaziesalade met dadels, geitenkaas en bacon.

Ik kook vanuit mijn koelkast, met wat er op dat moment in ligt. Gelukkig is dat altijd veel. Ik kan er ook echt niet tegen als mijn koelkast leeg is. Ik doe altijd lukraak boodschappen, zonder eetplanning. Dit maakt mij het meest creatief. Zo had ik dus nog spinazie liggen en dat moest op, en snel ook. En ik had dadels en spek en geitenkaas in huis, want die dingen heb ik eigenlijk altijd wel in huis (ik zei het al, volle koelkast). Het idee is geïnspireerd op één van mijn favoriete hapjes uit mijn kookboek, dadels met geitenkaas, die nog lekkerder zijn met bacon eromheen. Ha! Die smaken kloppen en dan weet je gewoon bijna zeker dat het ook lekker is in een salade. En spinazie is heerlijk als basis voor een salade en zo geschiedde. Nu wilde ik hem eigenlijk met pijnboompitjes maken, maar die had ik niet, dus koos ik voor amandelen. Al denk ik nog steeds dat pijnboompitjes lekkerder zijn… Dus hop naar de winkel, want een voorraadkast zonder pijnboompitten kan natuurlijk niet.

spinaziesalade met dadels

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr babyspinazie
150 gr dadels (wel even die verse nemen)
1 rode ui
60 gr bacon
80 gr geitenkaas
Handje amandelen of pijnboompitjes
Sap van een halve citroen
3 el olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Doe de spinazie in een kom.

Snijd de rode ui in halve ringen, voeg dit bij de spinazie.

Verwijder de pitten uit de dadels en snij ze in reepjes. Voeg bij de spinazie.

Bak de bacon goudbruin in een droge koekenpan of grillpan. Verdeel de gebakken bacon over de salade.

Verkruimel de geitenkaas over de spinaziesalade.

Maak een dressing van het sap van een halve citroen, de olijfolie en wat peper en zout.

Sprenkel de dressing over de spinaziesalade.

Garneer de salade met wat gehakte amandelen of geroosterde pijnboompitjes.

spinaziesalade met dadels spinaziesalade met dadels

Dit recept is zonder de bacon Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in