Pannenkoek spiezen

Pannenkoek spiesjes

Pannenkoek spiesjes, een onwijs leuke traktatie voor op school, een verjaardag of kerstdiner hapje op school. Makkelijk om te maken, maar het ziet er feestelijk uit. Hier scoor je punten mee. Het enige wat je hoeft te doen is pannenkoeken bakken, insmeren met jam, oprollen en op een spiesje rijgen. Wij hebben in dit recept aardbeien gebruikt, maar je kunt natuurlijk alle soorten fruit gebruiken. Deze kindertraktatie kan iedereen maken! Bekijk ook deze leuke kindertraktatie ideeën.

 

Pannenkoek spiezen
ingredient aardbeien

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 16 st.

  • 125 gr aardbeienjam
  • 250 gr aardbeien
  • 200 gr tarwebloem
  • 2 eieren
  • 0,5 l melk
  • snuf zout
  • olie of boter (om in te bakken)

Materiaal

  • 16 satéprikkers
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Begin met het bakken van de pannenkoeken. Meng de bloem een snuf zout. Voeg de eieren één voor één toe en klop er met een garde een kleverige bal van.

  2. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren totdat er een gelijkmatig beslag ontstaat zonder klontjes.

  3. Laat een koekenpan goed heet worden. Vaak mislukt de eerste pannenkoek omdat de pan nog niet heet genoeg is.

  4. Voeg een klontje boter of scheutje olie in de pan. Verdeel een lepel beslag over de pan en beweeg je pan heen en weer zodat het beslag mooi verdeeld is.

  5. Bak de pannenkoeken op een middelhoog vuur aan weerszijden licht bruin. Als de bovenkant droog is en er kleine luchtbelletjes ontstaan kan je de pannenkoek omkeren. Doe dit met een spatel of gooi hem om in de lucht als je durft.

  6. Besmeer de afgekoelde pannenkoeken met de jam en rol ze op. Snijd iedere pannenkoek in 6-8 stukjes.

  7. Rijg een paar rolletjes op een spiesje en maakt het af met een aardbei. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Pannenkoek spiezen

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in