Citroen Ricotta Taartjes

Deze citroen ricotta taartjes maakte ik voor de dessert table van vriendin W. Ik ben dol op citroen, lekker fris en in combinatie met slagroom en cake niet te weerstaan. Deze taartjes zijn eigenlijk ter plekke verzonnen. Ik had nog wat cupcakes in de vriezer liggen, een bakje ricotta in de koelkast en ik had lemoncurd gemaakt. Ik moest er iets mee maken en dit is het geworden.

Ingrediënten voor 12 stuks
150 gram roomboter
150 gram suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren
Zeste van een citroen
200 ml slagroom + 2 el suiker
100 gr ricotta
Lemoncurd (recept)

Materialen
Muffin vorm
Cupcake caisses

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix de boter met de suiker en de citroenrasp romig. Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn. Zeef het bakmeel en mix dit door het beslag.

Doe het beslag in cupcake vormpjes en bak de cupcakes in 25 minuten af. De cupcakes zijn gaar als een satéprikker er schoon en droog uit.

Laat de cupcakes afkoelen.

Klop de slagroom stijf samen met het suiker. Spatel de ricotta door de slagroom.

Haal de afgekoelde cupcakes uit de vormpjes en snij ze doormidden.

Doe de ricottavulling in een spuitzak en spuit een laag op de onderkant van de cupcake.

Leg een theelepeltje lemoncurd op de ricotta en zet de bovenkant van de cupcake er op.

Spuit nu een mooie toef op de bovenkant van de cupcake. Garneer dit met een theelepeltje lemoncurd en je citroen ricotta taartjes zijn klaar.

 
 
 
 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in