Thaise mosselen recept

Thaise mosselen

Mosselen eten is gezellig! Met een groep vrienden aan tafel, grote pannen vol, veel witte wijn en dikke frieten met mayonaise. Bij deze Thaise mosselen zijn frietjes misschien wat minder geschikt, maar een kommetje rijst erbij is ook lekker. Je denkt misschien niet meteen aan Thaise mosselen als je mosselen gaat eten. De meest bekende variant is natuurlijk de Zeeuwse mosselen in witte wijn. Maar deze Oosterse variant moet je ook een keer proberen. Lekker pittig! Ga jij deze Thaise mosselen proberen of kies je liever een ander, lekker recept met mosselen?

Tip: Vraag je visboer om schoongemaakte mosselen. Dus zonder baarden (zo heet dat echt) en al teveel gekke schelpjes op de buitenkant. Reken ongeveer 750 gr tot een kilo per persoon.

Pauline

Thaise mosselen recept

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 3 kg mosselen (schoongemaakt)
  • 1 ui
  • 2 limoenen
  • 400 ml kokosmelk
  • Scheutje vissaus
  • 2 el rode currypasta
  • Handje koriander
  • peper en zout
  • olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Begin met het schoonmaken van de mosselen. Was ze grondig en verwijder kapotte schelpen. Mosselen die open staan, zijn vaak niet vers. Je kunt er even tegenaan tikken. Sluiten ze niet, gooi ze dan alsnog weg.

  2. Verhit wat olijfolie in een grote pan. Pel en snipper de ui en fruit deze aan.

  3. Voeg 2 el van de currypasta toe en verhit dit kort. Door verhitting komen de smaken extra vrij.

  4. Voeg de kokosmelk, een scheutje vissaus en het limoensap toe. Breng het mengsel aan de kook.

  5. Voeg de schoongemaakte mosselen toe en zet de deksel op de pan. Schud de mosselen tussentijds even goed om. Na een minuut of 6 zijn de Thaise mosselen gaar. Ze zijn klaar als ze gemakkelijk loslaten uit de schelp.

  6. Breng de mosselen op smaak met peper , zout en extra limoensap. Maak het af met een flinke hand verse koriander.

rauwe mossel eten

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in