roseval aardappel

Roseval aardappeltjes uit de oven

Gebakken aardappelen, we zijn er mee opgegroeid. De lekkerste is wat ons betreft de roseval aardappel. Deze eet je met schil en heeft een beetje een zoetige smaak. We roosteren deze roseval aardappeltjes het liefst in de oven. Dat is lekker makkelijk! Even wassen, snijden en op een bakplaat gooien. Wat kruiden erover en klaar ben je. Best wel easy dus. Je moet deze aardappeltjes uit de oven zelf maar eens proberen.

roseval aardappel
kruidenboter maken
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr roseval aardappeltjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • Zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

  2. Was de roseval aardappeltjes en verwijder eventuele oneffenheden. Dep ze droog met een keukenpapiertje en snij de aardappeltjes in partjes. Verdeel de partjes over een bakplaat bekleed met papier.

  3. Plet 2 knoflooktenen met de platte kant van je mes en leg deze tussen de aardappeltjes. Verdeel wat rozemarijn tussen de aardappels en drizzle er wat olijfolie overheen. Breng op smaak met zout en hussel door elkaar.

  4. Bak de roseval aardappeltjes in 30 – 35 minuten goudbruin in de oven.

roseval aardappeltjes uit de oven

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (63 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.