spinnenpap

Kidsproof: Spinnenpap voor Halloween

Volgende week vrijdag is het Halloween, een feest dat vooral in Amerika gevierd wordt. Of vieren jullie het ook? Vandaag heb ik een heel eng receptje voor jullie. Namelijk spinnenpap…. Om alvast in de stemming te komen.  En dat klinkt veel viezer dan het is. Hoewel ik zelf niet veel met Halloween heb, vond ik het toch leuk om iets “engs” te maken. Nou moet ik eerlijk bekennen dat eten en bloederige tafereeltjes voor mij echt niet samengaan. Een afgehakte vinger van marsepein of een nep oog van jelly zou ik echt niet weg kunnen krijgen zonder te kokhalzen. Daarom een iets minder eng receptje dat je ook gewoon voor je kleine kan maken..

Deze spinnenpap is stiekem gewoon kippenragout met bladerdeeg. Het is wel een klusje om het te maken. De pootjes breken snel, maar het idee is leuk. En het belangrijkste het is lekker!

spinnenpap

Ingrediënten voor 4 personen
50 gr boter
60 gr bloem
2 kipfilets
1 ui
450 ml kippenbouillon
4 plakjes bladerdeeg
Peper en zout

Zo maak je het
Pocheer de kipfilets gaar in de bouillon. Dit doe je door de kip gedurende een minuut of 10 zachtjes te garen. De bouillon moet net tegen de kook aan zitten.

Trek de kip uitelkaar met een vork en leg het apart. De bouillon heb je straks nog nodig, gooi deze dus niet weg.

Pel en snipper de ui en fruit deze aan in de boter.

Voeg de bloem toe en meng het doorelkaar. Laat de bloem zachtjes garen. Dit mengsel van boter en bloem heet een roux. Het is klaar als het zanderig aanvoelt. Laat de roux afkoelen.

Als de roux afgekoeld is, voeg je beetje bij beetje de warme bouillon toe. Roer het met een garde tot een gladde ragout.

Voeg de kipstukjes toe en breng de ragout op smaak met peper en zout.

Verdeel de ragout over 4 ovenschaaltjes.

spinnenpap

Steek uit 1 plakjes bladerdeeg 4 rondjes met een uitsteker, dit is de spinnenkop. Snij de andere plakjes in repen, dit worden de poten.

Plak 2 reepjes aan elkaar en span dit over het bakje. Doe dit ook met 4 andere reepjes, zodat je in totaal 6 pootjes krijgt. Ik weet dat een spin officieel 8 poten heeft, maar dit is al een klus op zich.

Leg de spinnenkop op de pootjes.

Zet de bakjes ongeveer 10 – 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.

Maak de ogen van pompoenpitten. Deze leg je er later op.

Eng he, die spinnenpap.

spinnenpap

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.