Pasta met roomsaus

Pasta met roomsaus

Wie houdt er nou niet van een lekker bord romige pasta? Deze pasta met roomsaus, kip en broccoli is een echte allemansvriend – vol smaak en ook nog eens snel klaar. Perfect voor doordeweeks, als je een voedzaam én lekker gerecht op tafel wilt toveren zonder al te veel gedoe. De truc? We koken de pasta en de saus in één pan. Minder afwas, meer tijd om lekker te eten!

Zo serveer je deze pasta met roomsaus

Serveer deze romige pasta met een frisse groene salade en een knapperig stukje knoflookbrood. Dat brood is trouwens perfect om in de romige saus te dippen (win-win!). Zin in een glaasje erbij? Een glas gekoelde witte wijn, zoals een Pinot Grigio in een mooi wijnglas, past er ook heel goed bij.

Pasta met roomsaus
Pasta met roomsaus

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gr kippendijen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gr fusilli pasta
  • 300 gr broccoli
  • 500 ml kippenbouillon
  • 5 el rode pesto
  • 200 ml slagroom
  • 125 gr mascarpone
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 0,5 tl chilivlokken
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 1-2 takjes basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. 

  2. Dep de kippendijfilets rondom droog met keukenpapier en bestrooi royaal met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak de kippendijfilets in circa 8-10 minuten rondom bruin. Haal de kip uit de pan en zet even apart.

  3. Fruit in dezelfde pan de fijngehakte ui en knoflook aan tot ze zacht zijn, voeg wanneer nodig eventueel nog wat extra olijfolie toe. Strooi de oregano en chilivlokken erover en bak kort mee.

  4. Voeg de pasta, broccoliroosjes, de gebakken kippendijfilets, zongedroogde tomaten, kippenbouillon, rode pesto, slagroom en mascarpone toe. Laat circa 20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan, tot de pasta en broccoli gaar zijn en de saus ingedikt is.

    Breng de pasta met roomsaus op smaak met peper en zout. Bestrooi de met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes.

Variatietips

Met dit gerecht kun je eindeloos variëren. Geen mascarpone in huis? Voeg een flinke lepel crème fraîche of roomkaas toe voor dezelfde romige structuur. Liever vegetarisch? Vervang de kip door kastanjechampignons en voeg wat extra groenten toe, zoals spinazie of courgette. En voor de spicy lovers: gooi er een extra snufje chilivlokken doorheen of serveer met een lepeltje crispy chili-olie erop.

Bewaartip

Bewaar eventuele restjes in een goed afgesloten bakje in de koelkast. De smaken trekken nog verder in, dus de volgende dag heb je een heerlijke lunch. Even opwarmen in de pan of magnetron en klaar ben je. Pro-tip: bewaar een beetje kookvocht van de pasta, zo kun je de saus bij het opwarmen weer wat romiger maken als hij wat te dik is geworden.

Pasta met roomsau
Pasta met roomsaus

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in