Broccolisoep met zalm
Zin in een lekkere soep? Dan is deze broccolisoep met zalm misschien iets voor jou? Een heel makkelijk soeprecept. De basis van een soep is heel simpel, maar juist de toppings maken het bijzonder. In dit geval gerookte zalm. Houd je niet van vis, dan kan je de soep ook lekker maken met een handje geroosterde hazelnoten. Of allebei kan ook. Meer zin in wat anders? Bekijk hier al onze andere soeprecepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 1 l bouillon
- 1 grote broccoli (in stukken gesneden)
- 1 gele paprika
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- Handjevol selderij
- 2 blaadjes laurier
- 3 stukjes foelie
- 2 tl selderijzout
- 0,5 tl cayennepeper
- 200 gr gerookte zalm
- Scheutje kookroom
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze aan in een pan met wat olijfolie en zorg dat de ui zacht wordt, maar niet bruin kleurt.
Snij de paprika in stukken en voeg deze toe. Voeg de specerijen toe en bak deze kort mee.
Voeg de bouillon toe en de broccoliroosjes.
Voeg de foelie, de laurier en de selderij bij de soep en laat het geheel ongeveer 8 minuten koken.
Verwijder de foelie en de laurier en pureer de soep met een staafmixer.
Voeg een flinke scheut kookroom toe en breng de broccolisoep op smaak met peper en zout.
Garneer de soep met gerookte zalm en serveer met brood. PS liever geen zalm, vervang deze dan door hazelnoten.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in