Menu
broccolisoep-710x380.jpg

Broccolisoep met zalm

Het is soepweer! Het is fris buiten en vochtig, het haardje staat hier al weer regelmatig aan! Iedereen om je heen is aan het snotteren, hoesten en proesten! Daarom kunnen we wel wat extra vitamines gebruiken. Een soepje is altijd lekker, het warmt je op en deze zit ook nog eens boordevol vitamines! Ik ben vooral dol op broccolisoep, maar dan wel vers gemaakt. Ook voor de innerlijke mens moet goed gezorgd worden!

Ingrediënten voor 4 personen
1 liter bouillon
1 grote broccoli in stukken gesneden
1 gele paprika
1 ui
2 tenen knoflook
Handjevol selderij
2 blaadjes laurier
Paar stukjes foelie
2 tl selderijzout
1/2 tl cayennepeper
Evt. gerookte zalm
Scheutje koksroom
Peper en zout

Bereidingswijze
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze aan in een pan met wat olijfolie en zorg dat de ui zacht wordt, maar niet bruin kleurt.

Snij de paprika in stukken en voeg deze toe. Voeg de specerijen toe en bak deze kort mee.

Voeg de bouillon toe en de broccoliroosjes.

Stop de foelie, de laurier en de selderij in de soep en laat het geheel ongeveer 8 minuten koken.

Verwijder de foelie en de laurier en pureer de soep met een staafmixer.

Voeg een flinke scheut kookroom toe en breng de broccolisoep op smaak met peper en zout.

Serveer eventueel met stukjes gerookte zalm en brood erbij.

broccolisoep

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan