risotto

Zomerse Risotto

Risotto is iets wat ik heel graag eet. Veel mensen denken dat het een hele happening is om risotto te maken. Ik vind dit zelf juist heel erg meevallen. Het voordeel is dat je maar 1 pan nodig hebt en dus vind ik het ook een ideaal gerechtje als ik alleen eet! Deze zomerse risotto at ik vaak tijdens mijn studententijd. Lekker, simpel en gezond.


Ingrediënten voor 4 personen
1 liter bouillon
2 el olijfolie
Klontje boter
1/2 ui
1 prei
300 gr risottorijst
100 gr doperwten
1 rode paprika
2 dl witte wijn
100 gr fetakaas in blokjes
Peper en zeezout

Bereidingswijze
Je kan je bouillon zelf maken. Ik gebruik vaak een bouillonblokje die ik dan in een maatbeker met koken water doe.

Zet in de tussentijd een pan klaar met een scheut olijfolie en voeg de gehakte ui toe.

Laat dit 10 minuten zachtjes bakken totdat het mengsel zacht is, maar niet bruin kleurt.

Zet het vuur iets hoger en voeg de rijst toe en wat zout. Roer het geheel 2 minuten door elkaar totdat de korrels glazig zijn. Blus het mengsel af met de witte wijn en blijf roeren totdat alle vocht opgenomen is.

Snij de ui in ringen en de paprika in blokjes. Voeg dit samen met de doperwten bij de rijst.

Schep een soeplepel bouillon bij de rijst, blijf roeren en wacht tot het vocht opgenomen is. Dit herhaal je ongeveer 15 minuten lang, elke minuut voeg je een nieuwe lepel bouillon toe.

De risotto is klaar als deze beetgaar en smeuiig is. De risotto moet vloeibaar zijn en “lopen” op de lepel.

Voeg op het laatst de fetablokjes toe.

Laat de risotto voor het serveren nog 2 minuten afgedekt staan!

risotto

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in