Meloen salade
Ziet deze meloen salade er niet fantastisch uit? Meloen en ham is sowieso een fijne klassieker, maar deze salade is wel echt next level. Wij maken deze meloen salade met verschillende soorten meloen (zoals watermeloen, zo heerlijk zomers vinden we dat!), rucola, tomaatjes, burrata en Parmaham. Een kleurrijke zomerse salade boordevol smaak die ook nog eens zo gemaakt is. Supergoed idee voor bij een barbecue of als maaltijdsalade op een zomerse avond! Ga jij deze waanzinnig lekkere salade ook maken?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr cantaloupemeloen
- 200 gr watermeloen
- 200 gr galiameloen
- 250 gr cherrytomaatjes
- 100 gr Parmaham
- 50 gr rucola
- 30 gr pistachenootjes (gezouten)
- 1 burrata
- Extra vierge olijfolie
- Balsamico crème
- Zwarte peper
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de meloen in grote stukken, snijd de cherrytomaatjes door de helft en hak de pistachenootjes fijn.
Doe de stukken meloen, cherrytomaatjes en de rucola in een grote saladekom.
Scheur hier de burrata over en verdeel de Parmaham over de meloen salade.
Breng de salade op smaak met de olijfolie, de balsamico crème en wat versgemalen zwarte peper. Je kunt eventueel ook zelf balsamico crème maken door dat balsamicoazijn in te koken samen met wat suiker.
Strooi de fijngehakte pistachenootjes over de meloen salade en serveer meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in