
Meloen salade
Ziet deze meloen salade er niet fantastisch uit? Meloen en ham is sowieso een fijne klassieker, maar deze salade is wel echt next level. Wij maken deze meloen salade met verschillende soorten meloen (zoals watermeloen, zo heerlijk zomers vinden we dat!), rucola, tomaatjes, burrata en Parmaham. Een kleurrijke zomerse salade boordevol smaak die ook nog eens zo gemaakt is. Supergoed idee voor bij een barbecue of als maaltijdsalade op een zomerse avond! Ga jij deze waanzinnig lekkere salade ook maken?


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr cantaloupemeloen
- 200 gr watermeloen
- 200 gr galiameloen
- 250 gr cherrytomaatjes
- 100 gr Parmaham
- 50 gr rucola
- 30 gr pistachenootjes (gezouten)
- 1 burrata
- Extra vierge olijfolie
- Balsamico crème
- Zwarte peper
Zo maak je het
Snijd de meloen in grote stukken, snijd de cherrytomaatjes door de helft en hak de pistachenootjes fijn.
Doe de stukken meloen, cherrytomaatjes en de rucola in een grote saladekom.
Scheur hier de burrata over en verdeel de Parmaham over de meloen salade.
Breng de salade op smaak met de olijfolie, de balsamico crème en wat versgemalen zwarte peper. Je kunt eventueel ook zelf balsamico crème maken door dat balsamicoazijn in te koken samen met wat suiker.
Strooi de fijngehakte pistachenootjes over de meloen salade en serveer meteen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan