Pistache croissant
Je hebt die prachtige pistache croissants vast op Instagram en TikTok voorbij zien komen – of misschien wel zien liggen bij een sjieke (Franse) patisseriezaak. Werd jij er ook helemaal verliefd op? Dan hebben we goed nieuws voor je! Deze verrukkelijke croissants zijn de nieuwste trend van 2024 en je kunt ze gewoon thuis maken.
Zo maak je zelf een pistache croissant
Hoe lekker is dat: een knapperige croissant gevuld met romige pistache frangipane en overgoten met een decadente pistache chocoladesaus. Klinkt hemels, toch? Deze pistache croissants zijn perfect voor een luxe weekendontbijt of een indrukwekkende brunch. Heerlijk met een kopje koffie of thee – deze croissantjes zullen zeker indruk maken op je gasten. En het beste? Ze zijn verrassend simpel te maken!
Je hebt overigens wel pistachepasta nodig; te koop bij delicatessenwinkels, Dille & Kamille of online.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 croissants
- 100 gr roomboter
- 100 gr suiker
- 1 ei
- 3 + 3 el pistachepasta
- 100 gr amandelmeel
- 50 gr bloem
- 125 gr witte chocolade druppels
- 50 gr pistachenoten
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) of 160 graden (hetelucht).
Klop in een grote kom met een mixer de boter en suiker samen tot een luchtig mengsel. Voeg het ei toe en mix tot alles goed gecombineerd is. Voeg 3 eetlepels pistachepasta toe en mix opnieuw tot het mengsel glad is. Voeg het amandelmeel en bloem toe. Meng goed tot een gladde frangipane-massa ontstaat.
Snijd de croissants horizontaal doormidden. Smeer een royale laag pistache frangipane op de onderste helften van de croissants. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg ook de bovenste helften van de croissants op de bakplaat (naast de frangipane croissanthelften), zo worden ze ook lekker knapperig. Bak de croissants 15-20 minuten.
Tip: check goed of ze niet té bruin worden, elke oven werkt weer anders!
Terwijl de croissants bakken, maak je de pistache-chocoladesaus. Smelt de witte chocolade druppels in een steelpan samen met 3 eetlepels pistachepasta tot het glad en vloeibaar is. Doe dit op laag vuur, anders kan de chocolade verbranden.
Hak de pistachenoten fijn. Haal de gebakken croissants uit de oven en laat ze iets afkoelen op een rooster. Schep royaal de chocoladesaus over de pistache croissants en bestrooi met fijngehakte pistachenoten.
Variatietips voor de pistache croissant
Voeg een vleugje sinaasappel- of citroenrasp toe aan de frangipane voor een frisse twist. Of experimenteer met pure chocolade in plaats van witte chocolade voor een intensere smaak.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in