Wafels van de BBQ
Vandaag een goddelijk barbecue toetje: wafels van de BBQ! Een heerlijke en verrassende afsluiter van je bbq-feest. Deze zoete traktatie is niet alleen superlekker, maar ook nog eens heel makkelijk te maken. Ideaal voor een zomerse avond met vrienden en familie.
Zo serveer je deze BBQ wafels
Leg in elk aluminium BBQ-bakje een wafel en verdeel stukjes witte en pure chocolade en een paar fudgeblokjes erover. Voeg plakjes banaan toe voor een extra zoete twist. Je kunt dit ook met gewone aluminiumfolie doen: vouw de pakketjes goed dicht zodat de chocolade en fudge lekker kunnen smelten.
Serveer deze heerlijke warme wafels met een bol koud (vanille)ijs. Het contrast tussen de warme wafel en het koude ijs is echt fantastisch!
Variatietip
Probeer ook eens andere toppings zoals marshmallows, aardbeien of stukjes karamel. Voor een extra feestelijk tintje kun je wat noten of kokossnippers toevoegen.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 wafels
- 4 bananen
- 50 gr fudge blokjes
- 100 gr witte chocolade
- 100 gr pure chocolade
- 50 gr pistachenootjes
- 20 gr amandelschaafsel
- ijs
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Vouw aluminiumfolie tot bakjes (of gebruik kant-en-klare aluminium BBQ-bakjes) en leg in elk een wafel.
Snijd de banaan in de lengte door midden en leg op de chocolade. Hak de chocolade in kleine stukjes (zo smelt de chocolade beter) en verdeel stukjes witte chocolade en pure chocolade over de wafel en banaan. Hak ook de fudge in kleine stukjes en strooi eroverheen.
Vouw de pakketjes goed dicht zodat de gesmolten chocolade niet uit de pakketjes kan lopen.
Leg de pakketjes ongeveer 15-20 minuten op het bbq rooster of tot de chocolade en fudge gesmolten zijn. Serveer de warme wafels met een bol ijs en bestrooi met fijngehakte pistachenootjes en amandelschaafsel.
Tip
Je kunt de pakketjes ook in de oven bereiden, Verwarm de oven dan voor op 200 graden en houd circa 15-20 minuten aan om de chocolade te laten smelten.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in