Italiaanse dressing

Italiaanse dressing

Deze zelfgemaakte Italiaanse dressing is een fijne manier om je salades en gerechten een heerlijke smaakboost te geven. Deze dressing is een beetje zurig en kruidig, en past bij bijna elke salade en kan ook gebruikt worden als marinade voor kip of groenten.

Tips voor Italiaanse dressing maken

Serveer de Italiaanse dressing over een frisse gemengde salade met tomaten, komkommer, rode ui en olijven. Het is ook heerlijk over een caprese salade van tomaten, mozzarella en basilicum. Of gebruik het als marinade voor gegrilde kip of gegrilde BBQ-groenten.

Variatietip

Je kunt experimenteren met verschillende soorten azijn en olie. Probeer rode wijnazijn of appelciderazijn voor een andere smaak. Vervang de olijfolie door basilicum-olijfolie, chili-olie, avocado-olie of walnotenolie voor een unieke twist. Voeg extra smaakmakers toe, zoals een theelepel Dijonmosterd, wat geraspte Parmezaanse kaas of verse kruiden zoals basilicum en oregano.

Wat heb je nodig qua tools?

Voor het maken van een dressing heb je niet veel apparatuur nodig. Een kleine garde of vork is voldoende, maar een schudfles of een pot met deksel werkt ook goed om de ingrediënten te mengen.

Italiaanse dressing
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 portie

  • 1 el witte balsamico azijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • chilivlokken en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Hak de knoflook heel fijn.

  2. Doe alle ingrediënten in een schaaltje en klop met een kleine garde door elkaar.

Bewaren

Bewaar de dressing in een luchtdicht potje in de koelkast, waar hij ongeveer drie dagen goed blijft. Schud de dressing goed door voordat je hem gebruikt om de ingrediënten weer te mengen.

salade caprese
Italiaanse dressing

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in